Monday, February 7, 2011

Susu dah abis..

Entah macamana boleh tak perasan lak yang susu faiz dah abis
jenuh mencari keliling masjid tanah
ialah walaupun raya cina  tapi kedai banyak dibuka
dan masalahnya susu faiz ni cuma ada kat family Store je...
dan FS ni tutup dua hari lak
kedai lain tu ada tapi untuk no 4  

Dah abis cari gi rumah kak enon mintak susu faiz yang ada
itupun cukup 2 kali bancuh je...


Malam tu nak gi Senawang(entri lain ye)
Ayahnas nampak kedai di lubok Cina tu buka
terus gi sana..and masa tu sibuk sikit sebab ada pasar malam

ayahnas je yang turun..siap pesan kalau susu takde call ibuayu
memang plan kalau takde suruh ayahnas beli jenama lain ...
ialah kang malam susah lak faiz nak tido

dan akhirnya ayahnas bawa plastik berisi kotak susu
Sangat terperanjat bila pekan yang kecil macam lubok cina tu yang ada jual susu ni
ayahnas pun cakap macam tak caya je..siap tengok no dan jenama susu tu
betul ke tak betul
harganya pun sama di pasaran
nilah susunya
"


masa ibuayu mencari susu tu terkenang peristiwa di Mesir
bagaimana kalau ibuayu menghadapi keadaan itu
duit ada tapi nak beli susu anak takde...
Janganlah ini semua berlaku di bumi msia....

3 comments:

cikgu isza said...

salam,
memang boleh mati kutu dibuatnya kalau susu anak habis..
setakat ni memang beli setengah dozen siap.. susu anak saya pun susah nak cari..
biolac..

alfa juliet said...

kalau kami, kena bagi minum milo kut..hehe

ibuayu said...

cikgu isza: jadi peringatan dilain kali

alfa: keh3

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015