Saturday, March 30, 2013

Kuching Part 1:Tiket Air asia dan kereta sewa


Masa booking tu airasia buat promo
murah tapi taklah murah sangat
bila kira semua temasuk tax and lain-lain
so semuanya dalam rm 250 sekepala tiketnya
ialah rombongan naik bas ke langkawi pun mcm tu jugakkan 

mula2 pening jugak nak tahu prosedur airasia ni
tapi kita belajarlah 
cari kat blog yang buat tutorial
buat check in sendiri
so jimat rm 80
kalau tak sekepala rm 10 ya sehala
masa sampai LCCT tu kami bawa kereta sendiri and park kat situ
parking kat tempat C
rasanya rm 40 sehari 
 parking A palng mahal sekali


sampai je kat airport mulalah keliru
nak kena check in kat kaunter jugak ke
rasanya masa survey hr tu tak payah dah
sebab ibuayu semuanya hand luggage
call jugak kat kakak ipar tanya pasal ni

so kami pun gi kaunterlah jugak
tapi rupanya tak payah 
boleh terus gi tempat perlepasan
alhamdulilah penerbangan ikut masa ditetapkan


******************

kereta sewa

kat sana ibuayu sewa kereta 
ambil dari hanna 
ni no phone dia 
0128952003
sewa kereta myvi
dia hantar kereta kat airport
balik pun ambil kereta di airport
kiranya 48 jam harganya rm 200
ayahnas isi minyak rm 50

3 comments:

Emy Omar said...

Good info kak..ok juga rate kereta sewa tu ye

Fifi Nadhrah said...

fifi pergi sarawak berdue dengan DH.. ticket mase tu untuk due orang RM30 je.. tak termasuk lugage.. RM15 sorang pergi balik all in.. memang murah sangat la mase tu. kerete sewe pulak sewe kancil je sebab kami berdue.. kawan DH yang arrangekan.. kawan mase study dulu mmg org sarawak..

ALoNa CintamaniszLite said...

seronok...seronoknya lah gi cuti2 ke kuching ye....
tunggu citer keseluruhannya..hehe

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015