Monday, March 4, 2013

Tabik Spring dengan Suri rumah sepenuh masa

Tadi dah post isu ni kat FB

sebelum ni pun ada gak follow blog yg jd suri rumah ni

tengok aktiviti diaorng memang seronok

penuh seharian

dan 
hari ni ibuayu duk sorang2 kat rumah 
ialah sekolah cuti peristiwa

ingat dah berkemas dapat berehat2
tapi rupa-rupanya
bila dah start nak mengemas macam2
nak buat
kiranya pkl 1 tu settellah jugak
walaupun belum siap sepenuhnya sepenuhnya
rehat jap solat 
lepas tu gi ambik faiz kat sekolah tadika

so kalau si suami tu mempunyai isteri yg suri rumah sepenuh masa
pandang tinggilah kepada mereka
kerana rasanya
kerja mereka lagi tak abis 
dalam 24 jam

agaknya nilah yang mak rasa dulu kan
sebab tu kalau masa kecil2 dulu baju bersepah mak bising
kalau pinggan mangkuk dah makan tapi tak basuh mak bising

ni gambar hari last perkhemahan
bagi mak2 berposing 
sebab esok (hari nilah)
diaorg nak berkemas rumah lak
 



 

2 comments:

zarena heeney said...

mmg betul tu
respect betul pd yg duk rumah uruskan rumah dan anak2

ALoNa CintamaniszLite said...

mm...mmg mcm2 keje tak abes2. Tp sejak anak2 dh masuk asrama ni..sy masak lambat sket ler kecuali hari selasa kena masak nasik pagi sebab suami keje area taiping. hari lain semua masak mcm nk bukak pose tu, hehe.
wlpn anak2 dok asrama tp anak2 bulu (kucing) sy ler pulak yg kena uruskan sbb budak2 yg selalu uruskan dh dok asrama, hoho.

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015