Sunday, April 7, 2013

Kuching Part 4: Muzium Kuching

lepas balik dari Muzium Kebudayaan tu 
kami merayau bandar Kuching
bayangkan dari pagi keluar 
pukul 9 malam baru balik bilik

Esok paginya
dalam pkl 9 kami check out
ialah kami nak terjah muzium kuching and nak gi Kubah Ria

macam biasalah tak tahu pun mana muzium tu
ayahnas tanya orang
sekalinya jalan muzium kucing sama dengan jalan ke muzium kebudayaan

kalau tahu semalam lepas gi muzium kebudayaan tu ibuayu
 terus gi muzium kucing
hahaha
takpelah masa banyak nak meronda

masuk ke sini tak payah tiket pun
tapi kalau nak ambil gambar memang ada bayaran dia
muzium ni dalam bangunan majlis perbandaran kuching Utara





3 comments:

nik ros said...

wah..seronoknya ronda2 yea. dari pagi sampai malam.hehe

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ALoNa CintamaniszLite said...

apa ada dlm muzium kucing tu kak?
info mengenai baka2 kucing ke?
ada tak kucing hidup kat dlm tu?? hehe

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015