Thursday, April 4, 2013

Kuching Part 2: Premium Stay Hostel

Selama 3 hari 2 malam kami tinggal di Premium Stay Hostel
ni hotel Budget je

Booking kat Asiarooms je

baca kat komen mereka yang pernah duduk situ

ibuayu ambil Family Room
RM 85 semalam

Hotel ini terletak kat Jalan Abell
berhadapan dengan Time  Tree Hotel
kalau tanya dekat tak dengan waterfront
jawabnya kalau jalan kaki memang jauh
tapi dekat dengan RJ Ayam Penyet hehehe

masa dari airport kami terus cari jalan Abell
kami jalan ikut rasa hati

GPS lak tak berfungsi 
sabar jelah
hotel tu siap call tanya tapi bila dia terangkan kat mana
ibuayu memang betul2 tak tahu
ialah tempat tak pernah datang

ayahnas pun mana tahu nama 2 tempat kat situ
so bila dah jumpa Jalan Abell call lagi hotel tu
akhirnya kami dapat gak jumpa hotel tu
memang tak perasan sebab selekoh jalan
lepas tu papan tanda dia bukan tulis nama premium Stay Hostel

ialah hotel budget
budget pun kecik je lah

ibuayu kan booking family room
satu katil double and satu single
lepas tu diaorg boleh offer pulak nak pilih bilik mana
dia siap offer yang satu double and dua single
dah tentu ibuayu pilih yang tu
hahaha
memang besar and selesa
tapi towel dia fail
nasib baik spare towel sendiri
bilik air bersih
katil and cadar rasanya masih baru
hotel ni macam baru renovate dari lama ke baru

kalau rasa nak santai lama2 kat bilik 
bolehlah ambil hotel bintang2
tapi kalau macam kami ni
sekadar balik pkl 10 mlm nak tidur je



memang sesuai and berbaloi

5 comments:

ALoNa CintamaniszLite said...

tak penah lagi sampai kuching. tp dh penah sampai negeri sarawak iaitu kat lawas....daerah yg bersempadan ngan sabah...hehe..

seronok laa bawak anak2 sampai ke kuching...meow

Emy Omar said...

Kalau 1 hari nanti menjejakkan kaki ke Sarawak harus singgah tempat ni kak Ayu

nik ros said...

murah jea hotelnya. bestnyer jln2. teringin gak nak pi kuching. tak pernah lagi sampai sana

ALoNa CintamaniszLite said...

suami isteri bekerja pun sewa hotel bajet bila cuti2 ni...apa lagi kitorang sekeluarga ni, huhu. LAgi bajet2 ler nampaknya, wee....

eB said...

slm kenal. singgah nak ambil tips sbb bakal ke sana julai nih... nak kena book awal gaks yer hotel2 tuh? walk in boleh x?

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015