Friday, April 5, 2013

Kuching Part 3: Muzium Kebudayaan

Rugi siapa yang datang Kuching tak singgah sini
tapi kalau memang berada and selalu datang Kuching
bolehlah pergi bila2
untuk kami ni tak tahu bila nak datang lagi so tempat ni wajib pergi

kami gerak pagi
sebabnya bekejar nak tengok persembahan pkl 11.30


arah tuju dia ke Santubong
jenuh cari jalan inipun
tanya orang kat stesen petronas
alhamdulilah walaupun takde papan tanda 
tapi kami berjaya sampai tempat dituju

kat situ parking berbayar ya
RM 2.00 sekali parking

pintu masuk Muzium

 beli tiket dulu
Tiket dewasa RM 60
kanak-kanak 6-12 tahun RM 30

( nasib baik ringan mulut tanya kanak2 umur berapa kena bayar
rupanya2 faiz tak payah..kalau tak rugi rm 30) 
dapat passport
nak masuk diaorg copkan
lepas tu masuk setiap rumah kita cop sendiri









kami gi dua rumah dulu
lepas tu kami gi tengok persembahan
memang best sangat2



                                 habis persembahan kami terus gi sambung jelajah semua   
                                                       rumah yang ada                                                                                           penat tapi puas hati


 


2 comments:

nik ros said...

agak mahal jugak nak masuk ni kan. tapi kalau pi sana of course la kena singgah.hehe

ALoNa CintamaniszLite said...

hoh?? masuk sini RM60 dewasa??
mak aihh...kitorang 5 beranak semua dh dewasa2 ni..huhu..

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015