Monday, April 15, 2013

Cuti Melaka Bersejarah pergi makan me bodoh dan murtabak muar

Planning awal nak ronda2 arah negori

sebabnya ada org tu nak keluarkn elaun bola dia

so rasanya tampinlah yg paling dekat
tapi pagi tu ibuayu lah yg mencadangkan 

jom makan me bodoh 
lepas tu boleh keluar duit kat muar

hahaha

pandai tak bg cadangan

ayahnas ni bab berjalan tak kisah sangat

dia follow je

itupun kami gerak dr rmh dah 9.30

so kami redha jelah kalau me bodoh dah abis

alhamdulilah ada rezeki
mcm biasa makan 6pinggan
lepas tu terus gerak ke bandar muar
survey dulu kedai murtabak buka tak

fauzan siap ckp dia x nak mkn dah

nasiblah mak n ayah perut besar
lepas gi bank gi mkn murtabak sing 
kiranya fwmes kat muar ni
dekat dgn sek sains muar
tapi kalau bg pilihan
kami makan kat murtabak malim pun ok gak

lepas tu ingat nak tapau me bandung
sekalinya kedai tu dah tutup
masa lalu pergi tadi masih bukak
so jalan balik melaka jelah
ayahnas nak tapau pau 
faiz siap cakap
asyik makan je

bab shopping kami ni memang kurabg sikit
kecuali nak beli sesuatu 
kalau saje2 idaklah

tapi bab makan 
tau je tempat tu sedap mesti nak cuba
tapinkalau dah xuba tak sedap bagai dikata
next time tak mai lagilah

ialah swlera org lain2 kan



3 comments:

Emy Omar said...

Nak pegi try Murtabak Sing kat Muar tu kak Ayu,dkt dengan SM Sains Muar ye??Harus pegi cuba ni

ALoNa CintamaniszLite said...

sy sgt kurang ngan murtabak..
sy jgk rasanya tak penah lagi sampai muar...hehe.

Nana said...

Mertbak dia nampak menarik sgt

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015