Monday, January 17, 2011

Penginapan di Kota Kinabalu

Alhamdulilah impian menjadi kenyataan
Ialah ibuayu bukan jenis berduit
Jadi bila nak pergi sesuatu tempat yang perbelanjaannya banyak
Tentulah pelbagai benda perlu diambil kira
Kiranya sebelum nak pergi Kota Kinabalu hari tu
Kerjanya asyik ngadap internet je
Cari hotel yang sesuai,
Cari tempat makan yang sedap
Cari tempat shopping yang murah
Dan tentunya cari mana tempat nak pergi
3 hari 2 malam rasanya satu masa yang singkat kalau nak terjah semua
Jadi masa nak plan tu siap tulis nama tempat,anggaran masa,kiranya macam buat asgmntlah
Siap buat nota lagi...
Kiranya siap tengok peta negeri Sabahlah

Walaupun orang disebelah ibuayu dah 2 kali pergi
Tapi ayahnas selama ni pergi atas urusan kerja bukan suka2
Jadi tentunya situasi berbeza
Bawa budak bola bukannya jalan makan angin
Sekali tu ayahnas gi Kota kinabalu duk maktab sabah
Lagi sekali main di keningau tapi duk kat  tabung haji


Ayahnas kata cari tempat yang dekat supaya senang nak bergerak
Puas survey akhirnya jumpa Promenade  hotel and apartment
Tengok gambar macam  apartment tu bercampur dengan rumah
Lepas tu nak selesa cari yang katil besar 2
Dan semestinya cari harga yang berpatutan

Jadinya lagi 3 hari nak pergi ibuayu booking online Promenade ni
Harganya pun RM 127 sahaja
Tapi ibuayu booking semalam je
Hari kedua dah sampai sana baru nak cari sebab takut tak suka tempat tu
Ayahnas kata kalau semua full  kita tido kat surau je...

Bila sampai kat tempat tu memang tak selesa tengok bangunannya
Terasa semacam je
Ialah macam buruk je
Tapi bila masuk bilik dahsyat betul
Bak kata luar macam setinggan tapi dalam macam kondo....

Setelah duk situ rasa selesa lak dan ajak ayahnas stay kat situ lagi
Tapi ibuayu ajak duk kat Studio sebab kat situ boleh masak
Kat family room tak boleh masak
And petang tu kami terus booking untuk esokknya tapi harga memang berbeza
Booking online lagi murah dari direct gi hotel

booking online Family room RM 127 kalau direct RM 197.20
untuk Studio online lebih kuran RM 100 kalau direct 116.

sapa yang rasa nak makan UDang segar,Sotong and Ketam
sangat sesuailah ambil bilik yang boleh masak
tapi kalau yang kaki shopping je malas masak2
dduk di le meridien hotel
berdepan je dengan pasar filipine...

so layan gambar bilik lak ye

ni kat Family Room
"
ada sofa


katil queen 2 
tak snap penuh lak


ada meja makan 
tapi takde dapur


Family room ni masuk 6 orang pun boleh
dia ada bg blanket lebih
blanket tu boleh buat Toto untuk tido

yang ni lak studio room

katil bujang 2

ada meja makan


and ada bath tab
oklah kan


tak snap gmbr dapur lak
kuali memang dah ada
tapi barang lain kita boleh request percuma je
tapi barang memasak macam minyak,garam dll kena beli sendiri ye...

4 comments:

ibuayahdamia said...

wahh..bagus info ni..boleh refer utk saya pulak ke KK...hehe...

missleter said...

wau..mcm best je bunyi tu ateh....jejalan x ajak org pun..nak ikut gak..ateh pandai planng...huhuhuh..next time ajak2 la sekali..

Nana said...

yeay kena pada masanye
bole refer sebelum berangkat hehee

ibuayu said...

ibuayah damia :semoga dapat membantu
usu : mana tahu nak joint lepas ni nak plan sarawak lak

nana : harap2 akak sempat membantu

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015