Tuesday, January 18, 2011

Bertolak ke Kota Kinabalu

Masuk kali ni ini baru kali ketiga ibuayu and keluarga naik kapal terbang
faiz kali kedua
sebelum ni gi

PENANG
BANDUNG
and yang ni KOTA KINABALU

dan masa gi penang dah lama dah 2007 so tak ingat cara air asia
Bandung 2009 ikut pakej sepupu yang uruskan


so gi KK ni macam ibuayulah ketua rombongan
ayahnas follow je tapi bagi gak idea

tapi bab key in data kat air asia tu masih ibuayu tak paham

masa isi tang baggage tu masih rasanya airasia menawarkan free baggage dengan berat maksimum 15 kg
so ibuayu isilah hanya bawa beg tambahan berat pada waktu balik je

jadinya masa check-in tu kenalah RM 40 ..kalau tahun masa booking tu terus pilih Baggage Supersize
ialah berat beg kami berempat cuma  10 kilo je....
jadi kalau nak jimat isi siap2 masa booking atau bawa beg sandang belakang je.
percuma je....duit cukai tu dapat shopping....
bayangkan balik kena juga RM 40 sebab berat 23 kilo...
huhuhuhu

So balik semula asal cerita 
kami bertolak dari Masjid Tanah jam 3.30 pagi
Flight kami jam 6.50 pagi
Sampai di LCCT jam 5.00 pagi
kereta kami parking di ZON C
dari jam 5.00 pagi 14 hb hingga jam 12.00 malam 16 hb kami kena bayar lebih kurang RM 109
Ingin diingatkan bagi kanak2 bawah 12 tahun jangan lupa bawa surat beranak tau

dalam flight faiz macam biasalah sekejap duduk sekejap nak jalan
aduhai boleh tahan perangai
tak dapat nak balas tido..

kami sampai kat KK terminal 2..terminal 1 tu MAS punya
jam 9.30 pagi
masa nak check imigresen ayahnas minta boarding pass kat ibuayu
cari2 takde teringat tertinggal dalam poket depan tempat duduk
alamak seriau gak
nasib baik kastam tu tak nak
dan kami dibekalkan slip ni
dan kena jaga baik2 sebab masa nak keluar dari KK diaorang nak benda ni

ni masa nak menanti flight gi KK



cepat je nak buat perangai

 


2 comments:

Nana said...

eh budak2 just bawa mykid je kan?

ibuayu said...

nana : sebelum ni akak ada baca blog yang suruh bawa surat beranak mykid tak boleh..akak pun was2 bawa dua-dua..tapi diaorg memang nak surat beranak.

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015