Friday, March 26, 2010

No 28


Hari Rabu pagi tengah sibuk2 nak gi olahraga Fauzan pun sama sibuk hulur kad ujian bulanan dia..
Ibuayu tak baca terus tanya dapat no berapa Fauzan..
Dia jawab perlahan je..
dengar macam no 8 ibuayu tanya no 8 (terkejut gak)
Tak no 28 ...lagi terkejut beruk..monyet semuanyalah..hah apa 28...dapat berapa A (ibuayu tanya lagi darah dah mendidih ni)
dia kat 1 B 4 C.... masa tu dia dah tunduk 360 darjah dah
Hangin betul ibuayu pagi 2 dahlah no 28 dapat 1B 4 C je...geram betul(bayangkan kalau ni result sebenar UPSR dia)
"
Ibuayu pun apa lagi start enjinlah..berleter macam2..
Ibuayu kata tak pernah dari darjah 1 sampai 4 dapat no lebih 20..ni dapat 28..
Ibu hantar tuisyen sampai rm 68 satu subjek akhirnya dapat no 28..
peganglah 8 awak tu..
Mulai hari ni tak boleh keluar main,tak de Facebook selama 28 hari...
kad ujian bulanan tu pun ibuayu tak nak sain sampai 28 hari..
Jenuh fikir jalan penyelesaiannya..Nak ajar anak orang senang..tapi nak ajar anak sendiri yang susah..
masa ibuayu taip entri ni dah 2 hari berlalu..
Fauzan langsung tak tanya pasal FB..tak tanya pasal main
Bila ibuayu kata baca buku ,...terus baca (kalau tak sebelum ni banyak soaljawabnya)
Ada perubahan semoga berlanjutan jangan lak selama 28 hari je....

4 comments:

orangkasai said...

sabar bu, bu bisa tenteramkan jiwa dulu. berikan kata perangsang untuk anak bu terus maju, sehari dua lagi bu kena jelaskan semula rasionalnya bu buat begitu supaya dia ngerti

Rusiah_Hazri said...

sian kat anak saya tu.. alah, nanti boleh lah..hntr kat mak dia ni..perlahan2..sodih ni..

temp. housewife said...

teringat arwah ma sy(seorg guru juga) dulu pun selalu cakap "nak ajar anak org senang, tapi anak sendiri punyalah susah". harap2 Fauzan sedar dan berusaha lebih lps ni.

Anonymous said...

Bwk bertenang Ayu, masih awal lg..ijat pun same dpt 1B 4c. Akak suruh bukak zoom A, ijat bukak Zoom Kete...insyallah same2 kita bimbing.Cikgu Normah

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015