Sunday, March 21, 2010

Kenduri rumah MIL and Mak

Secara kebetulan hari jumaat baru ni MIL buat kenduri and hari Sabtu lak rumah mak sendiri..
Apa nak kata disaat bergelut dgn asgmnt..ialah bukan selalu buat kenduri..

MIL buat kenduri doa selamat and tahlil..
Semua masakan diupah untuk dimasak tapi barang MIL yang beli..senang macam tu kan rumah tak bersepah..ialah tak de sapa yang nak tolong masak .anak2 semuanya busy..keh3



faiz tu pun nak joint makan dengan abangnya and sepupunya firdaus...
**********************************************
lepas sembahyang jumaat dalam pkl 3 terus balik mt coz nak binding asgmnt..fauzan lak ikut firdaus gi pesta buku..seronoknya..kalau dapat ikut....tapia asgmnt mcmana esk nak hantar..keh3


**************************************************


Sabtu tu gi kuliah ..naik kereta rusiah coz balik nanti ibuayu terus balik krubong..
Mak lak buat kenduri kesyukuran (ADALAH SEBABNYA)
Sampai kat rumah mak dah ada kak ina yang memasak..
nasib baik ada jiran2 yang baik hati and rajin ni ..kalau tak terkontang kanting lah mak sorang..
Yang istimewa ada ikan bakar..Pengantin lama yang uruskan...
Cicah ikan bakar ni paling sedap rasanya..berdesing..tapi ummphhh
ayahnas dengan abg sham bukan main suka lagi
kak nora ni memang pandai masak
"
"
ni kak yah org yang jadi baby sister kat rumah mak kalau ibuayu nak gi mana2..so masa gi kuliah tadi dialah yang jg faiz..
baju hijau ni kak nora chef no 1..yg 2 lg tu pengantin lama...
(ambil tender bakar ikan)
baju merah kak ina chef no3 and bj milo kak biah chef no 2
chef2 yang ibuayu sebut ni adalah adik beradik duk rumah sebelah..setiap kali kenduri diaorg lah yang banyak membantu..thanks a lot..
"
" bawah ni lak menu yang siap utk dihidangkan..kenduri kecil je ..sedulang dua.

ikan cencaru bakar



daging masak lemak cili api


udang masak sambal
ada lagi hidangan sampingan tapi tak sempat nak snap ..faiz buat hal so bawa dia duk kat luar.
"
"
faiz duk melepak dengan geng Bas sekolah...


alhamdulilah ..semua majlis berjalan dengan lancar..makanan mencukupi...hajat kedua mak2 telah tercapai..ibuayu lak yang rasa makin berat badan ni..asyik makan je..

2 comments:

Nana said...

adoi..mmg lemah la tgk masak lemak cili api sedpanye

Rusiah_Hazri said...

sedapnya..nyum..nyum, pasallah kenduri malam..skrg saya kena diet, nk turunkan darah tinggi tu..

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015