Saturday, July 13, 2013

Ramadhan 3: Sejam beratur untuk Murtabak



Hari Jumaat
Walaupun masa sekolah pendek
Tapi terasa keletihannya..
Kelas terakhir sehingga waktu balik
Anak murid siap mintak rehat 5 minit
Cian tengok masing2 keletihan

Hari ni gak faiz x sekolah
Hantar rmh mak enon
Ayahnas takut dia lari2 lagi kat sek
Ialah mata yg bengkak tu tak baik lagi
Memang suka le dia gi rmh mak

Ptg tu dalam pkl 4 lebih
Ajak ayahnas gi murtabak pengkalan balak
ibuayu dah pernah cerita tahun sebelum ni
kat SINI
dan SINI

Ayahnas siap cakap 
Kalau beratur takpe ke

Haha memang tawakallah
Kalau panjang pun tetap nak beratur
Bila sampai memang panjang pun
Yang tengah Q ada dalam 16 orang

Ayahnas siap tolobg snap gmbr
Dia duk kat kereta
Ibuayu le yg beratur
yg membeli pulak
bukan beli sikit
sorang paling kurang 3 keping

bayangkan sejam gak beratur
tapi demi murtabak yg sedap
ku rela







yang ni dah sampai turn
itupun tunggu lagi


kalau niat nak beli sekeping 
baik beli tempat lain
lagi penat beratur dari makan
hehehe

3 comments:

nabila zaremi said...

Situasi hampir sama la dekat param area saya tinggal nie...tp bagus la customer kat tmpat akak,yang dkt param rmh saya nie dah la datang lmbat.men potong Q lak tu..customer lain punya muka dah mcm nk terkam je customer kongajo tu..heheh

ALoNa CintamaniszLite said...

kak....sy kan...kalo sedap mcm mana pun...tak sanggup sy nak beratur sejam, tau..melainkan kalo dh teringinnnn sgt, hehe..

Mujur sy bkn penggemar murtabak...kalo idak..sy mesti tingin jgk nk rasa murtabak ni..hehe.

baby comel said...

eh? sampai dekat sejam nk tunggu.. wah, mesti sedap ni kan

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015