Friday, September 4, 2009

Rajin dan malas

Kita ni sebagai manusia ada masa rajin sangat ada masa malas sangat. Macam tu jugalah mood yang dirasai oleh ibuayu.Masa cuti sekolah hari tu bukan main rajin masak bila dah buka sekolah je rasa malas sangat.Dan semalam tahap kemalasan terasa sangat di tahap maksimum,jadi ibuayu lancarkan dasar tutup dapur.Semua makanan dan minuman untuk berbuka dibeli di bazar Ramadhan.

Laksa Johor : kecewa sungguh rasanya
Murtabak : bolehlah
Bi Hoon Singapore: bolehlah
Roti jala :aduss
Air tebu,soya and milo:ok lah

Moral of this story: kena fikir dulu sebelum membiarkan kemalasan itu terus melanda.

Gambar di bawah ni lak suasana rumak nek kiah yang dipenuhi dengan anak dan cucu-cucunya yang balik untuk berbuka puasa...Semua ada tu yang macam gempa bumi...

4 comments:

payarumput21 said...

Salam IbuAyu..

Ha ah.. kengkadang tu terasa dalam hati.. kuih muih atau apa2 saja jenis makanan kat Baazar Ramadhan tu.. cuma indah pada rupa je.. tapi.. bab rasa.. mengecewakan.. huhu..

Masak kat rumah.. lauk campak2 pun.. masih sedappppp.. :)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

betul3..
jangan biarkan malas melanda diri... kelak diri yang rugi...hehehe

a kl citizen said...

assalammualaikum

betulla, semalam pun beli kat pasar ramadan... mmm, banyak yang terbuang
hari ni kena masak gak..

lemonade said...

sonotnye dpt buke pose ramai2 camni kan..

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015