Wednesday, September 16, 2009

TAG RAYA

Ni tag pertama yang ibuayu terima dari mamalyna...Sebab ia cerita hari raya maka seronoklah nak buatnya.terima kasih ye mamalyna.

Baju Raya
Warna hijau pucuk pisang. Ayahnas ,fauzan and faiz semua dah ada tinggal ibuayu yangmasih mencari .

Untuk Baby/Anak
Fauzan :2 helai baju kasual,seluar and kasut.
Faiz : tak kira lak .setiap kali nak cari baju ibuayu baju dia lak yang kita terbeli.

Family aku
Tahun ni ibuayu ,kakak yang sulung (long) and adik bujang yang beraya .Abang Za gi raya UK lak tahun ni.(melawat family adik iparnya disana).Rumah nek kiah tahun ni bertukar wajah.Long sponsor cat (wrn hijau gak) and kipas.Ibuayu sponsor lampu jelah.

Family mertua
Nek Yot pun sama satu rumah bertukar cat.warna hijau gak..tahun ni betullah warna hijau.Rasanya semua balik cuma tak sama hari je.

Kasut Raya
Kasut raya Fauzan je beli Faiz belum dapat kaki,ibuayu malaslah beli kasut....

Kuih Raya
Kuih tunjuk and tunggu mak and MIL bagi .

Perabot baru
Baru setahun pindah rumah ni jadi semuanya masih baru(dulu duduk kuarters semuanya hak milik kerajaan)

Duit raya
Buat masa ni dah tukar Rm 500.yang pasti macam tak cukup je rasanya.

Bonus
Harapkan RM 250 je lah..Nasib baik dapat..syukur

Balik kampung
Disebabkan dua-dua orang melaka jadi tak de hal.Masih bergilir tapi dua2 rmh mesti pergi pada hari pertama.

Seronok lak buat sampai tak perasaan soalan dah abis. So ibuayu nak TAG lak dekat 2 orang member ni.............

Jangan tak buat ye.....

mak uda_pak uda
"
missleter

2 comments:

::Mamalyna:: said...

syabas kak...syoknyer balik kg sehala jer...saya nie org pahang, asben org kedah...jauh tue...

Noina said...

salam kak..

Selamat Hari Raya Aidilfitri..Ina minta maaf kalau ada tersalah kata tersilap bahasa sepanjang kita ber blog.. :)

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015