Monday, November 11, 2013

Kemudahan di Institusi Jantung Negara : Dormitori

Masa mula2 tahu ada dorm kat IJN ni
Memang tak dpt bayangkan

Ialah selalu kalau dorm tu rupanya macam bilik asrama

Bila tengok banner 
Wahhh.mcam hotel

So hr bila tau nek kiah nak operate pagi
Ibuayu pun sampai IJN
Terus gi tanya kat kaunter informasi

Tanya ada nak katil kosong
Diaorg kata ada satu

So dr situ terus gi blok belakang
blok c rasanya..
Bangunan dekat car park
dekat surau n cafeteria

Dorm ni tingkat 2..

masa sampai kaunter

Budak yg jaga tu kata ada 2 katil kosong
Terus ambil dua2
Harganyanpun cuma rm30
Sekatil

So 2 katil rm 60 je...
tapi malm tu long dgn adik ipar ain
yg tido kat dorm
ibuayu memang nak tido dgn nek kiah
kat ward

Esoknya bila nak tido lagi 
Kami bayar lagi..
ibuayu ambil satu katil
lepas nek kiah operate
Ibuayu sorang stay kat IJn..
So hr ke3 ibu tak sewa dorm sebab
Nek kiah masih di ICU
sebab x boleh jaga
ibuayu balik nilai

Dalam dorm ni ada bilik air
tempat jemur kain

Diaorg sediakan bilik khas utk mkn
ialah kalau makan kat bilik
berbaulah pulak
ada gak bilik khas untuk menonton

Nak gosok bajunpun disediakan sterika

so kalau susah nak berulang
boleh sewa sini

sama bilik dgn ibuayu masa tu
ada kak tu jaga husband dia
kakak tu org taiping

dah 10 hari dia sewa dorm

keutamaan dia bagi pada siapa di ICU
tapi kalau ada kosong boleh je










2 comments:

Emy Omar said...

Bagus ada kemudahan macam ni,sekurang-kurangnya mereka yang datang dari jauh kalau nak tunggu waris kat sini ada la tempat untuk berehat dalam kadar mampu kan.Tempat tu pun nampak selesa

nik ros said...

bagus kan. mudah untuk org jauh or tak ada family terdekat.

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015