Sunday, September 8, 2013

Apa nak buat bila kereta diblock ketika parking

Tension wo....
kita parking kereta elok2
parking ikut undang2
tiba-tiba ada org sesuka rasa 
block belakang kereta kita

dahlah masa situasi ni
ibuayu dan faiz je 
yg ambil kereta
fauzan and atuk mail tunggu kat depan hosp
ialah susah kalau atuk mail jalan ke sini
so lama lah kami bertapa kat situ
fikir mcm mana nak buat
tapi rasanya kalau berani
boleh juga keluarkan kereta ni

masalahnya juga cian atuk n fauzan
mesti tunggu lama kami
nak call fauzan dia x bawa hp

so kunci pintu then gi jmp diaorg..
dlm hati terfikir gak kalau nmpk org lelaki nak minta
undurkan kereta ibuayu

kebetulan masa nak gi kat fauzan nmpk budak mida ni
terus minta tolong dia
dia kata kalau kereta block macam ni hand break dia x naik

adik tu enjut sikit memang betul
tolak je terus gerak kereta tu

maka selamatlah kereta ibuayu..
kereta yg kena block pulak fikirlah mcmana nak buat

tapi hairan ya
ikut suka hati dia.je block kereta orang
mesti dah biasa
lain kali tulis kat cermin ..
tolak je kereta saya ini..


maaf ya jika empunya kereta ni baca blog saya ni
lain kali janganlah buat macam ni
lain le kereta yang awak hadang tu kereta
kaum kerabat anda sendiri

5 comments:

inazamri said...

kalau jenis paham tak pe la jugak kan.kdg2 tu terpaksa kita tggu lama

mama ila said...

haah..selalu jer camtu nak2 parking kat hospital..selalu jer kena block..biasa mmg dia x turunkan handbreak..masalahnye kita yg pompuan nie kadang2 tu ngan baju kurung bagai..mana mampu nk tolak kereta tu..huhuhu

ayu Ismail said...

ina: akak dah baran juga masa tu..nasib baik jumpa org yg boleh tolong

ayu Ismail said...

mama ila: kita ni mana larat nak tolak kereta kan..dibuat tertolak kuat turun bukit ke tak ke naya

lala yusof said...

biasa kena esp kat hospital tp yg jd masalhnya kalu kita nak menolaknya, mcm saya yg kurus mmgle tak larat;-)

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015