Saturday, August 31, 2013

Raya..raya ..seterusnya

kisah minggu raya kedua
*****************
sebab dah lama tulis  entry ni publish jelah

 
So bila dah selesai raya kedua belah keluarga
maka kami pun beraya di rumah sendiri
bukan beraya sangat
menunggu sesiapa yang nak datang
ialah tahun ni memang tak buat open house
sapa sudi mai kami alu-alukan

kalau call dulu ada rezeki adalah makanan lain
kalau datang gitu je makan kuih raya ya

so ada ssampai hari rabu tu kami duk kat rumah
ada jugaklah yang mai raya
malam khamis tu ayahnas buat plan
ajak gi jalan
ha suka macam tu last minute ajak jalan
so tanpa booking bilik kami main terjah je
gi la sana sampai hari Jumaat
kemudian cerita mana kami gi ya

sampai rumah
ada budak datang raya
kawan2 fauzan je
dapat hidang kuih raya jelah ya anak2
kemudian kawan ayahnas call nak mai
berdesup gi dapur
nasib baik ada stok nak dimasak
kiranya kalau nak cepat memang inilah makanan paling senang
dapat pujian lagi kata sedap
kembang hidung jap
ibuayu ayu macaroni goreng putih je
resepi kemudian ya

kemudian malam tu baru gi beraya rumah mak siah
datang makan
bergambar
borak2 siap landing katil vono tuan rumah
kami bertiga je
yang lelaki borak kat luar
yang anak2 sibuk dengan game
lepas tu barulah melepek bila sampai rumah


aktiviti mak


bapak


aktiviti anak-anak




3 comments:

Emy Omar said...

Masih dalam mood raya kan kak Ayu..sama la kami pun x buat open house thn ni.Siapa nak dtg kami alu-alukan.Kalau inform awal sempatla sediakan hidangan lain kalau tak kuih raya je la

ALoNa CintamaniszLite said...

ikutnya faiz....

nik ros said...

bestnyer mkanan
amboi mak mak posing tu..hehe
comel jea semua.

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015