Wednesday, August 21, 2013

Raya ke tiga: Kluang and Kuala

Macam rajin pulak nak buat setiap ari raya ya
tengoklah sampai raya ke berapa rajin tulis
kalau tak nanti gabung semua

malam raya ke tiga kami sampai kluang
rumah kakak ayahnas
esoknya lepas zohor kami dua kereta 
gerak semula beraya di rumah nek yot kat kuala sg baru melaka
kiranya kami gi kluang ambil nek yot sekali
kalau satu kereta tak muat lak
so pagi tu tak de nak ke mana
kami gi merayau kat Kluang Mall
ingat lagi last year
raya pertama kat Kluang dah merayau kat Mall huhu


jumpa lak rumah kg kat shopping mall
syok bergambar

 
ni dah ready nak balik Melaka


sampai Melaka dalam pukul 5ptg lebih terus gi beraya rumah Pok Teh
then baru balik rumah nek Yot
rumah ni walau ditinggalkan tapi tetap bersih
MIL minta tolong kakak sepupu kemaskan

malam tu kami gi beraya pulak rumah Mak Long
then baru kami balik tidur kat rumah kami sendiri
rindu lak dengan tilam sendiri

2 comments:

Eliss Mie said...

x der jalan kemana pun hr raya. tggu orang dtg umah jer..sobs

zana fahmi said...

Salam lebaran. entry akak pun masih dgn raya lagi..

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015