Sunday, August 4, 2013

Iklan Raya Maxis

First time tengok iklan maxis ni dah terpikat

Kreatif, tersindir dan kenangan

Ialah anak kota sampai kampung 
Terus tanya wifi
Mood tak gembira
Sebab tak dapat bertenet

tersindir
itulah hakikat kita atau anak kita
lebih sibuk nak bertenet
dari nak berbual dgn sedara mara
lebih suka nak main game dr
nak berseronok bermain diluar runah

suasana raya dan ikatan persaudaraan
kurang mesra
bila dijari masing2
ada pelbagai gadget

Kenangannya
Dia tunjukkan permainan tradisional yg pernah kita main dulu
Yg kini anak kita tak pernah rasa
dan tak pernah tahu

Kreatifnya
Diawal iklan dia tunjuk songkok
Diakhirinya rupanya modem tu tersembunyi
Dibawah songkok tu

Dalam lucu ada sindirnya
Dalam sindir ada kenangannya
Kreatif betul penulis iklan ni
Maaf tak dapat bagi link
Iklan ni
Google sendiri ya

Untuk anak2 ibuayu
Raya ni no psp no tablet
Boleh ke..

Anak2 boleh mak ayahnya
pulak tak boleh
Hehe


2 comments:

Emy Omar said...

Betul la kak Ayu,budak-budak sekarang tak boleh lari dari pegang tab/hp/psp. Kalau anak saya yang no 2 tu susah nak berjalan raya tau nak-nak kalau area yang takde coverage.Tahun ni kena buat macam iklan maxis kat tv tu la hihihi kalau iklan tu bukan anak2 je terpukul,saya sendiri pun rasa tersindir hihihi

transformed housewife said...

kami tak belikan lansung tablet atau psp utk anak2. Mmg tak nak anak2 leka. DIaorg hanya boleh guna laptop pd masa tertentu je.

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015