Thursday, June 13, 2013

Majlis Konvokesyen OUM Ibuayu..

Inilah masanya 
inlah tarikhnya
detik tiba dan saat yang dinanti

walau hakikatnya
masa yang paling berdebar2
sewaktu result peperiksaan AKHIr

10 JUN 2013
ibuayu kena sidang ke 5
sesi pagi
kami kena berkumpul di aRAS 4
berdasarkan pada no pada kad pintar tu 
kami kena beratur ikut no
kertas no ada ditampal dibahagian depan

masa beratur ni mulalah berpeluh2
ialah beratur kat kawasan luar 
panaslah sikit
kat situ diaorg bagi lagi makluman tatacara
dan apa yg perlu dibuat semasa majlis
diingatkan tak payahlah bawa handbag bagai
kalau nak bawa handphone sangkut kat leher
kalau berani letak je bawah kerusi yg ditetapkan
tapi masa ibuayu tu tak semestinya kita duk tempat yang sama
tapi member sebelah memang letak hp bawah kerusi
tak hilang pun

untuk tetamu
boleh masuk ikut aras 4 atau aras 5
tapi aras 4 tu duduk kerusi sebelah kami
aras 5 boleh nampak keseluruhan aras bawah
ayahnas n nek kiah duk aras 5 
so senang nak gi toilet or nak keluar awal
Penganugerahan oleh Tan Sri Azman Hashim
ibuayu giliran ke 708
alhamdulilah setelah tiga kali selingan koir 
tibalah masanya
ayahnas duk sebelah atas so senang nak snap gmbr ibuayu
tapi sayangnya banyak2 gaambar satu je jadi
kita yang naik pintas
tangan dia lak yang menggigil hahaha

majlis dalam pkl 11.30  selesai
masa keluar pintu utama penuh dengan tetamu yang menunggu kerabat mereka
tapi sebab ibuayu dah janji dgn ayahnas tunggu kat gerai souvenir 
maka ibuayu harus terus ke sana
(penting tau kalau tak bawa hp pastikan dulu nak tunggu kat mana
kalau tak pening nak cari)
jumpa je terus dapat jambangan bunga dari ayahnas and athilah

wah syok dapat  jambangan sampai dua
terus salam ayahnas..memang sayu masa ni
kami terus ke dalam
 ibuayu memang nak jumpa nek kiah 
salam je mak terus peluk cium
meleleh kami dua beranak
(tak kisah pun org sekeliling yg pandang)
ialah 4 tahun belajar emaklah org yang paling kuat bagi semangat
emak jugalah yang akan ibuayu telefon sebelum periksa
penting tau doa ibu
lepas tu salam tuk mail
and terus-terusan dengan sesi bergambar
tak posing kat tempat lain
posing kat tempat makan je
kat sini pun aircond and lapang



insan teristimewa
ayahnas



nek kiah

anak2 penguat semangat



dalam mengejar masa 

lepas hantar jubah baru teringat nak call my BFF

my BFF




itu pun fauzan kata dia ada nampak cik siah
maksudnya dia dah tiba awal
so terus call and kata nak jumpa kat dewan makan ni

tak lama lepas tu rusiah tiba
rasa terharu lagi
kiranya dialah idola ibuayu
ibuayulah idola dia
kalau dia ada hal sekolah tak dapat mai kuliah ibuayu pun sama
kalau ibuayu ada hal tak dapat datang kuliah dia pun sama
kalau ibuayu datang dia datang 
kalau dia tak datang ibuayu pun tak datang
pening suami masing2 tenguk isterinya belajar
alhamdulilah rusiah
suka duka kita belajar
kita mampu hingga ke akhirnya
ini kejayaan kita
kejayaan keluarga jua
amin ...


7 comments:

ALoNa CintamaniszLite said...

tahniah...kalo tak dipecahkan ruyung..manakan dapat sagunya..

ibuayu said...

Terima kasih lona

wantie said...

Tahniah... hahaha..bila orang dewasa belajar gitu lah jadinya.

ai..siap ada geng tuk datang kuliah.. pandai noh pakat pakat berdua tu..

BTW TAHNIAH... itu semua pengalaman.

nik ros said...

tahniah kak .best nyer la dapat konvo.

ibuayu said...
This comment has been removed by the author.
ibuayu said...

Tq nik

ibuayu said...

Terima kasih wantie

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015