Wednesday, June 12, 2013

Hanya Kerana tersalah taip satu angka

Malam sebelum konvo tu 
ibuayu patutnya jumpa geng MPIP
diaorg pun stay kat hotel yg sama
plan jumpa kat lobby
tapi masing2 dah sibuk dengan agenda sendiri
nak jadi kebetulan jumpa juga dgn classmate ayahnas Jamil kat lobby
borak jap


ni Jamil and family






lepas tu gi kat parking
kat sini terjumpa pulak dengan Amin ex MPIP gak
and dia kahwin dgn bff ibuayu ude


ni lah Amin suami ude

tapi masa ni ude tengah tidokan anakknya dibilik 
so tak sempat jumpa
sebenarnya sebelum keluar makan tu
 ibuayu dah wassap kat ude
sebab malam tu macam sibuk je
so bila balik bilik ude balas wasap 
kata nak jumpa ibuayu esok pagi sebelum konvo
so ibuayu send no bilik 

so esoknya ude call nak jumpa
tunggu punya tunggu takde pun
so kena keluar dah takut lambat
otw tu ude call kata kat depan bilik ibuayu
padahal masa keluar tu takde sapa
rupaya dia kata ibuayu taip no bilik 2014
sedangkan sebenarnya 2104


so plan jumpa kat lobby sebelum ibuayu gi konvo
masa nak turun tu lift asyik penuh
ialah semua bergegas nak keluar
so bila dapat lift  and bila turun dia stop jap
 buka je pintu lift nampak ude
rasa nak melompat keluar and peluk ude
tapi fikir nanti tak dapat lift terus kata tunggu kat bawah
tapi apakan daya jodoh kami tiada
Tak sempat nak berjumpa 
sebab berkejaran dengan masa

ralat tu memang ralat
dah berbelas tahun tak jumpa
and salah seorg yg ibuayu nak jumpa masa konvo ni ialah ude
huhuhu 
hanya kerana tersalah taip inilah akibatnya
tapi kalau ALLAH dah tetapkan ini ketentuan kena redha
lepas ni nak ajak ayahnas gi Ipoh
nak cuba cari peluang jumpa ude...
walau kami tak berjumpa tapi dia sentiasa membantu ibuayu 
semasa belajar ni




sorry ude ateh cilok gambar ude kat fb
miss u so much

3 comments:

ALoNa CintamaniszLite said...

sebenarnya...tak berjodoh nk jumpe, kan...

ibuayu said...

Betul tu semua dah ditetapkan

nik ros said...

tak pe. nnt boleh set masa jumpa kat tempat lain.lagi lama boleh borak kan..hehe

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015