Wednesday, December 5, 2012

Perlis ke Kedah :Bukit Kayu Hitam

tak plan pun 
asalnya nak ke kedah
tapi bila nampak signboard ke Bukit Kayu Hitam 12 km
so terus ajak ayahnas

kami tahu kat sini mesti mahal sikit berbanding dengan padang besar


tapi sebenarnya kami tak dapat nak ingat macamana nak tuju tempat shopping
sama ada perlu lalu kastam ke tak

so sebelum sampai gerbang kastam tu kami pusing2 gak kat bangunan rehat
cakap gak dengan ayahnas
takkan kat sini tempat shopping

lepas tu takkan kena lalu kastam
dulu rasanya sesiapa boleh pergi

so pepatah dah kata segan bertanya sesat jalan

maka bertanyalah kat ayahnas kat satu pakcik ni
pakcik tu kata 
masa lalu kat kastam kata nak gi kat duti free

ohhhh

so kami pun jalan ke arah kastam
berdebar2 jugaklah
iya ke..boleh ke

rupanya kita lalu je dan cakap nak gi duti free

dia cuma nak ic je and tanya dalam kereta brp org

alhamdulilah lega rasanya

lepas lintas kastam kami nampak zone duti free tu
so park kat situ
dan gi bangunan beraircond

hati ni masih was2 lagi
cakap kat ayahnas dulu pergi bukan kat sini
pergi bangunan kayu
ni shopping compleks


so lepas shopping situ kami turun and ayahnas ajak jengok kalau ada bangunan kat sebelah

itupun tanya mak cik cleaner kat situ

dan memang betullah tempat kami pernah shopping dulu tu sebelah je

and bangunan dia dah berubah sama sekali

kemas adan cantik

tapi orang tak ramai pun walaupun hari cuti sekolah
ialah hari isnin kalau hari minggu ramai kot
harga dia mahal sikit dr padang besar
tapi rasanya ok jugak barang2nya
blaus ibuayu beli kat PB takde pun kat sini


2 comments:

asmah yusof said...

salam kak ayu cyggg....
nie la tempat asz mengajar setahun hasil penghijrahan lan keje sini...then asz follow...tapi akhirnya asz ditinggalkan disini selama 6 bulan besama anak2....lan kn transfer putrajaya....setiap kali balik kg..sure p jln srg2 kat snie..bazar tue baru jer bukak...sebelum asz pindah ke putrajaya...mmg jauh dari alor setar...kalau nak shopping..kena la trn pekan changloon..tapi org2nya baik sgt...ank2 murid pun..walaupun nakal ya amat...tapi akhirnya..menyayangi kita seikhlasnya...sampai la hari terakhir asz kat sana...sedeh sgt nak tinggalkan BKH...

ayu Ismail said...

asz akak mcm jakun jap gi situ rasnya dah 10 tahun tak gi..memang berubah tapi tak meriah macam dulu

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015