Friday, December 2, 2011

Keliru antara Plaza GM dan Wholesale city San Pen

Masa ayahnas balik kursus sebelum ni dia dah cerita
dia gi satu tempat yang jual baju murah2
dan dia kata ada lebih 500 buah kedai
tapi ibuayu tak dapat bayangkan kat mana tempat yang ayahnas cerita ni

sebelum ni pun ibuayu pernah dengar cerita pasal barang borong ni dari Long
dia gi barang office



jenuh jugak lak review pasal tempat2 ni..

dalam hati terfikir gak tempat ayahnas and long ni tempat yang sama ke tak...

ayahnas tahu tempat tapi tak tahu nama...

so call long  tanya macamana nak gi tempat yang long cakap..

long katalah kat chow kit

yang ayahnas lak kata apa2 dia kena lalu bukit bintang baru tahu jalan nak kesitu...

Jadi dah kebetulan kami ada kat Kl kami redah cari tempat yang ayahnas cerita

Prinsip kami kalau masuk KL tak sesat memang tak sah

so walaupun kami suami isteri ni salah jalan..sesat mesat tapi tetap happy

and ibuayu sebenarnya respect kat yang ayahnas yang still cool walaupun kami sesat teruk


nak pergi sesat nak balik lagi sesat

rupanya tempat yang ayahnas pernah pergi tak sama dengan yang long pernah pergi
Long cerita pasal Plaza GM chow kit and abg cerita pasal 
Wholesale city San Pen

Dekat Wholesale city San Pen tu ada kedai2 lama and ada juga bangunan besar yang baru operasi sebulan

kedai2 lama tu kebanyakannya borong
tapi bangunan wholesale tu ada borong ada yang boleh beli satu2..
baca je pelekat kat kedai tu..

ibuayu masa gi situ dah berkenan satu blaus cantik

tapi kalau nak beli kena beli 6 helai so pendam jelah...
tapi rasa kalau berniaga kecil2an pun ok gakkan..
tengoklah macamana

insyallah lepas ni nak cuba gi Plaza Gm tapi taknak gi chowkitlah nak gi kat klang pulak
seksa masuk Kl sesat je
yang makwe GPS lak malas kerja asyik lost stelite je...

lain  kali kita gi lagi ya bang...

3 comments:

.: iEyLa :. said...

Plaza GM tuk yg nak beli bnyk2 ok la sis...
brg2 hantaran tuk kawen pon bnyk kat situ..hihi

ibuayu said...

ieyla: tu lah tak beli takpa tapi teringin nak pergi...

sonata anak kancil said...

tak pernah pergi lagi tempat2 ni - walaupun selalu gak ke KL - sebab utk tujuan lain

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015