Friday, September 25, 2015

KSL CITY HOTEL & RESORT JB

Ibuayu kalau nak gi bercuti
and nak cari hotel
suka google dulu
kat mana2 blog
cari review tentang hotel kat sesuatu negeri

and kalau duk hotel tu
benda yang selalu utamakan
nak duk bilik lagi lama dari duk luar
or 
duk kat luar lagi lama dr bilik
maksudnya
kalau gi tempat tu 
memang jejalan keluar 
duk bilik sekadar nak tidur je
ibuayu selalunya cr bilik murah2

tapi kalau nak gi tu santai2
makanya 
tak gak cr hotel yang mahal
tapi hotel yang selesa
and tentulah ada swimming pool

so bila ada kesempatan 2 hari
naksantai2 gi JB
cari2 entri
tiba2 berkenan satu hotel ni

Hotel yang ada shopping kompleks
lepas tu swimming pool dia memang dahsyat

dahsyat puji melambung
kalau HOTEL KSL baca
bolehlah bagi saya free stay kat sana next time ya

ibuayu booking kat www.booking.com je
senang sangat
rate bilik yang ibuayu dapat rm198
takde breakfast
bilik jenis apartment (studio)

tapi masa nak daftar bilik kena tengok ya
masa ibuayu gi tu pening jap
sampai2 terus gi kat lobby
lepas tu bagi kertas booking tu
kemudian diorg kata ibuayu book apartment 
so kena gi lobby kat bangunan 1 lagi
masa nak gi bangunan sebelah ni
kami tersilap masuk parking
termasuk kat lot parking utk shopping
so mengagau
pergi semula ke lobby hotel
terus diaorg bawa ibuayu lalu masuk ke shopping kompleks
gi kat lobby sebelah

parking kereta jangan risau PERCUMA
lot parking pun banyak
dan salah satu yang best hotel ni
swimming pool dia
Dinasour tu
utk yg stay kat hotel ni PERCUMA
tak kira berapa bilangan orang dalam sebilik
tapi untuk org luar kena bayarlah

tapi komen ibuayu 
kalu duk hotel memang berbaloi mandi situ
tapi kalau datang semata2 nak gi Dinasour park tu
agak membazir lah

tang bilik dia memang bersih and selesa
studio tu boleh sumbat ramai gaklah
sebab ada hall
boleh masak 
and yg best ada bath tub
ada ricecooker
so next time ada rezeki boleh duk sini lagi






9 comments:

Emy Omar said...

Menarik KSL City Hotel ni ye.Pernah survey hotel ni dulu-dulu.Menariknya bawah dia ada shopping mall kan hihihi

nik ros said...

menarik tempatnya. murah lak tu

adianiez AIDA said...

menarik nyer. ada dinasour :)
tak pernah lg aida tgk hotel ni...
tq for sharing...

ayu Ismail said...

yup emy ..tu yg syok

ayu Ismail said...

tulah..bg akak pun berbaloi..boleh masak lagi kalau rajun

ayu Ismail said...

akak pun dulu suka duk seri msia je..tp situ xde kolam..so bila tengok kat blog mana tah jmp tentang hotel ni...memang puas hari

ayu Ismail said...

akak pun dulu suka duk seri msia je..tp situ xde kolam..so bila tengok kat blog mana tah jmp tentang hotel ni...memang puas hari

ayu Ismail said...

tulah..bg akak pun berbaloi..boleh masak lagi kalau rajun

ayu Ismail said...

yup emy ..tu yg syok

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015