Friday, January 2, 2015

Hotel Hatyai Rama,Bazar Market & Pasar Malam

Sepanjang 3 hari 2 malam
kami duk di Hotel Hatyai Rama
hotel ni antara hotel yang halal

menurut kata 
pemandu pelancong tu
kalau nak gi kedai makan atau gerai
nak tahu halal ke tak
ada tulisan halal
orang berniaga pakai tudung
atau ada simbol bulan dan bintang

hotel ni sangat selesa
bersih je pun
sangat puas hati
lupa nak tengok berapa rate dia

kami duk sebilik dua orang

so lepas makan tengah hari tu terus check in bilik
petang and malam acara bebas
so leps rehat2 jap
kami terus naik tut tut ke bazaar
kena cepat sebab bazaar tutup pkl 5 lebih
kami gi bazaar yang depan
rupa-rupanya ada bazar kat belakang

dr bazaar kami terus ke pasar malam
Peetaaaiii
mcm bunyi petai kan
kat situ ibuayu and yati tergoda beli kasut but
tak tahulah mahal ke murah
rm40
kami makan malam pun siap2 kat sini
then bila selesai terus balik bilik
panggil tukang urut
ibuayu  buat oil massage
yati buat thai massage

tapi sebab thai massage tu kruk karak kruk terus 
yati tukar oil massage
lepas kena urut tu sedap je kami tido
esok pagi memang rasa segar bugar






yg bawah ni kat pasar malam peeettaii


6 comments:

Cikna said...

Kasut boot RM40,murah jugak tu....

Chekgu BaniHassim said...

seronoknya melancong....
ke negara orang pulak tu...jeles!

Emy Omar said...

Leather boot ye kak??Mesti rambang mata masa nak memilih tu kan

ayu Ismail said...

ya cikna...kalau pandai tawar mesti dpt lagi murah...hehe

ayu Ismail said...

luaskan pandangan cikgu banihashim

ayu Ismail said...

ya emy design dia macam2

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015