Sunday, January 4, 2015

Hari ke 3 di Hatyai




Hari ke 3 tu
Pemandu Pelancong dah pesan
kita akan bergerak pagi 
dan sampai di hotel petang
so memang dah tahu 
hari ni kami akan keluar seharian

katanya kami akan singgah banyak tempat
dan kami akan ke Songkla

Dari hotel dibawa kami ke kedai Madu
mula2 dengar ceramah dulu
then terpulang
nak beli ke tak beli
ibuayu tak beli apa2 pun

lepas tu dibawanya kami
ke Elephant
Chang Puak Camp


kalau nak rasa naik gajah
kemudian melalui pelbagai  laluan
mcm syok je
bole cuba
harga 500 bath
lebih kurang rm50
bagi ibuayu ok sangat harga tu
tapi ibuayu x naik pun

dari situ kami dibawa ke suatu kawasan
ada naga
tempat ni tepi pantai

lupa lak nama dia
kat naga nilah kami makan aiskrim yang sedap
ais krim ni diletak dalam kelapa
kemudian  letak macam2
adhai sedapnya

dari sini kami di bawa tengok
ikan duyong
masa kat sini org ramai
pandai2lah cr port nak bergambar
tengah nak bergambar hujan turun
berlari kami semua

lepas tu di bawa 
ke bukit
naik lift
macam bukit bendera
tapi bukit bendera kita naik train
ni kita naik lift
tapi bukan naik tegak
dia menyerong
best sangat
dr sini kita nampak keseluruhan songkhla




dari sini kami ke Masjid di songkla
besar dan cantik masjid ni

lepas solat barulah ke Floating market
disebabkan air naik maka sampan tak terapung pun
maka semua jualan dibuat di atas darat




ni bekas letak air
kreatif kan
lepas minum
bekas ni masih boleh digunakan


dan ni gambar gedik kami disana
walau baru kenal geng2 yati
tapi enjoy dengan diorg
sangat2 happening













2 comments:

Chekgu BaniHassim said...

gajah tu mesti byk aksi2 comel yg dia boleh buat kan?

NzA said...

wah cuti2 Hadyai ye..Seronoksakan tu.....lama dah xp sana.....

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015