Saturday, January 17, 2015

Bercuti di Bayou Lagoon Melaka



kiranya throwback lah ni
berkepam dalam entry
hehehehe

Masa cuti tambahan tu
Hari Isnin ayahnas meeting
Hari selasa and rabu ibuayu meeting

so lepas meeting rabu tu kami terus bersiap
gi Bayou lagoon
tu je tempat yg rasanya sesuai nak bercuti
dengan masa yg agak singkat

cuti2 melaka namanya

ibuayu booking hotel 
dekat www.booking .com
sebelum ni
suka booking kat agoda
tapi. bagusnya booking ni
kita x payah bayar dulu
so kalau last minute x jadi gi
boleh je kita email cancel


duk kat studio
hrg termasuk tax dlm rm170
xde breakfast
bila dapat foc 2 je breakfast
rasanya
lagi berbaloi2
gi beli sarap kat luar je
tiket masuk water park pun
dia bagi utk 2 org
so lagi 2 tu kenalah beli
yg tang ni ibuayu rasa
pengurusan kena ubah
kalau org luar mai nak mandi je 
berbaloilah caj rm20 satu kepala
kami yg duk sini
kena caj yg sama 
nak mandi 2 hr dah brp rm kan
satu kepala

so harap2 adalah less 50%
bg yg stay kat sini beli tiket waterpark
# bayou lagoon

sebab gi weekday
maka check in pun sangat pantas
rasa aman je

lepas tu dpt tingkat 3
merayau cr bilik x jumpa
rupanya 3 A
kena ingat ya
kat lift ada tingkat 3 ada 3 A
hahaha

lawak je
nasib x turun tanya

duk studio sangat selesa
waterpark dia pun kira oklah
jadilah utk faiz yg sibuk
sebut nak duk hotel
kiranya ni cuti pertama kami
utk tahun 2015



6 comments:

tenku butang said...

wah bestnyee.. lama teman tak bercuti

NzA said...

macam xadil pulak kan cz pelanggan xde diskaun utk mandi manda.....

Chekgu BaniHassim said...

Dia ada buat online ticketing ke?

Najib Ariyan said...

saya lebih tertarik pada www.booking.com tu sebab selalu travel pakai Agoda jer... nice jugak tu kalau tak perlu bayar dan boleh kensel last minit...

nik ros said...

wah,best nyer cuti.nik dah lama tak cuti.kena rancang cuti jugak ni

Fyda Adim said...

dekatnya dengan rumah saya dah tu kak ayu...jalan ke depan skit jumpalah taman..:D

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015