Friday, January 17, 2014

Hadiah Hari Lahir

Cerita lama 
tak sempat nak tulis entri

masa hari lahir tu 
kami gi Kampung Jawa
sebab kat situ hadiah yang di cari agak murah 
harganya

mula2nya ibuayu nak hadiah lain
nak beli kamera segera tu

tapi bila fikir2 DSLR pun jarang guna
so tukar permintaan

ayahnas jenis ta kisah
kalau kita suruh dia beli sendiri 
tu baru dia kisah
dia lebih suka kita kata apa yang kita nak
bab duit bayar duit dialah kan

so ibuayu memang tak pernah beli jam
sejak dapat jam tangan hadiah cemerlang 2001
lama kan
sejak itu jam tangan itu je yg ibuayu pakai

sampai tahun lepas jam tu rosak
entah kenapa malas nak pakai
so malas nak betulkan
ada org benda wajib pakai kan

tapi untuk ibuayu sejak ada hp di tangan
itulah jam ibuayu

so alhamdulilah
jam yang berkenan dapat di tangkap
rasanya kalau gi butik harga memang lebih mahal
percent pun x banyak dapat

so senyum memanjang je lah

thaks abang
I LUV U
bukan harga jadi ukuran
walau itu satu keutamaan

hahahahaa

tayang sikit untuk kenangan blog ni
takde niat nak menunjuk tau
ini bukan jam tangan mahal2 pun




3 comments:

Kuazue Mohd said...

so sweet,... salam perkenalan... saya polower anda yg ke 348...

http://kuazue.blogspot.com

NzA said...

wow...bestnya..yg pnting tnda ingatan tu...

nik ros said...

best nyer,nik dah lama tak pakai jam. tgk kat hp jea la selalu

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015