Saturday, March 15, 2014

Pahit manis bersama team Olahraga

Selesai sudah
Kejohanan Olahraga Kawasan Masjid Tanah
kalau kata tak penat tipulah
3 hari berkampung kat stadium
3 hari jugalah anak2 waktu malam makan nasi bungkus
berulang dr Masjid Tanah ke Stadium Hang jebat bukan dekat
hampir 30 minit gak
waktu rehat melepak lak kat stadium
jangan tak percaya hari ke 2 dan 3 
kami tak makan nasi pun tengah hari tu
bila penat mulalah tak selera
anak murid kami paksa makan
nanti nak lari tak de tenaga lak

3 hari tu mcm2 cerita ada
hari terakhir tu kereta member siap robek bumper dia
bila fikiran nak cepat je
abis semua dilanggarnya
hehe
kenangan betul
dan kenangan paling best
ayam goreng yang dijual tanpa tulang
sedapnya
sebab dia goreng bila kita order
makan panas2
teringat sampai sekarang

so bila selesai je olahraga ni
bolehlah ibuayu basuh spike
lepas tu simpan dalam kotak
then letak kat stor sukan





dah simpan macam ni senang
tahun depan nak guna ambil je
begitulah seterusnya

baju pun ibuayu pungut
malas nak bagi murid bawa balik
nanti asyik lupa je bila kita minta

so lepas ni tumpu lak pada 3 orang pelajar kami
yang akan jadi wakil kawasan lak

ni antara gambar yg sempat snap
ni pelari 100m n 200m dia dapat gangsa



yg tersengih tu anak murid ibuayu
baru darjah 5
dpt tempa ke 5 jalan kaki
tahun depat nak latih dia lebih lagi
mana tah emas lak


alhamdulilah
perit kami nak dapat emas kali ni
walau perak dan gangsa dah dapat banyak

hari ke3 baru emas datang menyinar
walau satu tapi ia sangat berharga
takde pulak gambar murid tu
gambar ramai2 ada 
gambar sorang kat kamera member


2 comments:

umie said...

assalamualaikum...

bulan ni byk sekolah buat hari sukan...mcm seronok jer.. dulu umie sempat gak la join hari sukan time jadi guru sandaran di sebuah sekolah menengah di sarawak..

jemput dtg:

http://athiyyah-hannani.blogspot.com/

Kesuma Angsana said...

tumpang seronok tgk anak2 murid berjaya x kisahlah dlam sukan atau pelajaran kan... x leh nj follow lah, nanti KA try lagi yer

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015