Saturday, October 12, 2013

Tak tahu lawak ke tak.....

Tengah hari tadi gi bank
Gaji awal dah keluar
So risau duit terguna
Maka bayarlah apa yang semestinya
Kat  cash deposit

Masa beratur tu
Masuk seorang perempuan bertudung
Dia terus berbahasa cina d3ngan seorg lelaki
Yg memang ada kat mesin
Ramai yang ibuayu lihat terpegun
Tengok perempuan bertudung tu
Lancar berbahasa cina
Ibuayu tahu apa dalam hati mereka
Ibuayu tak heran pun
Sebabnya ibuayu kenal perempuan tu
Dia perempuan cina muslim
So tak heran dia pandai cakap cina
Hehe

Lepas gi bank nak bayar bil
Hari Sabtu ni
Kena cari ejen BSN
Ada satu kedai ni dulu boleh bayar bank
Tapi sekrg dia kata stop sementara

So ibuayu nak try gi mana tahu dah boleh bayar
So malas nak masuk dlam
Tolak pintu terus nampak org rambut panjang
(Dlm kedai tu ramai org tau)
Terus cakap kuat dah boleh bayar bil ke

Yg rambut panjang tu angkat muka 
Terus cakap x boleh bayar kat sini lah

Hahahaaa
Alamak malunya
Yg rambut panjang tu lelaki 
Bukan perempuan

Aduhai macam2 story sabtu ni
Tapi bila semua perkara dah settel lega rasanya
Ialah seminggu lepas sibuk bebenar

So lepas ni dah rehat jap
Nak gi kl esok
Rasa jugalah macam nak balik raya


1 comment:

Emy Omar said...

Semoga selamat sampai ke destinasi kak

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015