Monday, February 25, 2013

Me bodoh 6 pinggan

Memang dah plan pagi Ahad nak ke Melaka
ada Misi yang harus dilunaskan

pertama

memang dah teringin sangat makan me bodoh
masa cuti raya cina pergi 
sampai je adik tu dah tunggu kat luar kedai
sambil mengoyang2kan tangannya tanda me dah abis

memang frust betul
padahal baru pkl 10.15 pagi
perlu diingat ya datang makan me bodoh tengkera ni jangan malu2
orang memang sentiasa ramai
kalau kita berdua je
and nampak ada orang lain tengah makan pun berdua je
kita mintaklah izin nak tumpang duduk
diaorg memang bagi pun
kalau kita ramai tunggu jelah tempat kosong
kalau makwe pakwe nak dating lama2 sini bukan tempatnya ya
kalau nak reunion dgn kawan2 and nak borak2 macam kedai ni kita punya
itupun sila lupakan ya
kalau dah dapat makan 
dah selesai semuanya
bangunlah cepat 
sian dengan orang lain yang menunggu
 me ni memang kosong takde rencah
tapi sambal dia tu yang buat sedap



kami makan berempat tapi order me sampai 6 pinggan

kat sini juga ada jual nasi lemak tau
nasi dia pun sedap
yang ni kalau lambat sikit memang habis




kalau nak datang 
kedai ni area kat Tengkera

misi ke dua
nak gi Tong Hup
nak beli hadiah perkhemahan pelajar minggu depan
menyelam sambil makan
nasib baik dapat suami 
yang senang memenuhi permintaan

suka sangat dengan perangai faiz 
pkl 6.30 dah bangun pagi
ayat pertama
dah pagi ke
kalau tak ke mana2 memang ibuayu jawab
masih malam tidur ya
dia pun ikut je
bukan dia pandang tingkap luar pun tengok cahaya
hehe
budak ni pun dah pandai makan me bodoh walaupun pedas sikit


5 comments:

asmah yusof said...

pnh try gak...mmg best sambal dia :)

ckLah @xiiinam said...

Kesian mi tu...
:D

zarena heeney said...

peliknya nama mee tu eheh

jom join contest di blog ena :)

ibuayu said...

sedapkan as..kalau ramai je yg x menahan

ibuayu said...

dah memang panggilan dia mcm tu kat sini kalau sebut nama lain org x tahu hehe

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015