Saturday, February 16, 2013

hARI kELUARGA hJ iSMAIL: sUKAnEkA

Pagi tu breakfast kami nasi lemak
pukul 9 dah berkumpul kat padang
sukaneka ni pun kami suruh mereka yang handle
MZ Traning Consultant
tak pasti harga sebenar
ialah orang sponsor
tapi rasanya macam rm 15 sekepala
 kitaorang just follow je apa yang disediakan
disebabkan adik yang nak handle tu tak mai lagi
kami buat acara sendiri

ajak anak buah main galah panjang
dan ada antaranya tak pernah main pun permainan tu
so sebab ada dua orang guru kat situ kenalah ajar permainan tradisional ni..
nak siasat gak kat anak murid sekolah permainan tradisional apa yang mereka tahu
entah-entah main selipar pun tak pernah

so lebih gelak darI mainnya
ayahnas and ibuayu satu team so team satu lagi tu kena buli jelah hahaha

dlm 9.30 baru adik tu sampai
kami dibahagikan pada empat kump
tak ikut ahli keluarga
dibahagikan secara rambang
kump kak ija YES
 ibuayu Mantop 
ayahnas hentam sajalah
(nampak no x de idea hahaha)
kumpulan abang Tak Tahu
(ni pun sama malas fikir)

rasanya semua orang main jujur kecuali masa main dadu
masa maju ke depan bukan main melangkah besar
bila kena undur memang langkah kecil

tak de pemenang pun
sebab hadiah yang dibeli cukup untuk semua
(hadiah pun orang sponsor)

apa yang penting
gembira and gelak ketawa

kump ibuayu banyak yang kalah yang menang cuma isi air dalam span je
yang lain x no 4 no 3 no 2 hahaha


selesai  je permainan
acara bagi hadia
lepas tu badan dah melekit
apa lagi terjun sungailah 










3 comments:

nik ros said...

seronoknya ..teringin nak buat aktvt mcm ni ngan family

ckLah @xiiinam said...

Meriah dan menarik acara keluarga Ayu ^-^

ckLah @xiiinam said...

Meriah...

^-^

(Tadi dh tulis panjang dan cuba publish beberapa kali tapi terhalang oleh word verify yg agak sukar pada kotak komen ni. Huhu)

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015