Wednesday, June 22, 2011

Bulan Madu : Ipoh & Perak

Sepatutnya balik dari  pangkor hari tu  ingat nak stay semalam di Ipoh
tapi memang tak booking mana2 hotel pun
dan memang dah ditakdirkan
jiwa kami lebih nak berjumpa dengan anak2

walaupun jiwa nak honeymoon tapi anak2 tetap dalam ingatan
ayahnas pun kata tak pe dia tak penat
ronda2 Ipoh dulu malam2 pun tak pe balik Kajang

So kami pun gi terjah kat kedai Popia SS ALI
wah memang sedap..
mulalah terkenang zaman berdating kat sini


lepas tu gi terjah maktab lak
disinilah cinta bersemi
dulu panggil MPIP 
sekarang dah IPIP

tak kisahlah nama berbeza tapi sentimental valuenya sama





lepas ronda2 kat maktab
lepas tu kami gi Tanjung Rambutan
ni yang utama 

sebabnya nak makan me rebus and me sup yang sangat sedap

tapi sayangnya kedai tu tutup pulak..

aduh sedihnya....
dahlah dari tadi makan popia je....
tensen betul.....
takde rezeki
dan ini maksudnya kami kena pergi sana lagi
betul tak bang..keh3

4 comments:

Azhariah Zuber said...

waduhhhh honeymoon saja..best tu

norehan said...

Salam,

Bila baca entri ni, teringat masa duduk area Taman Perpaduan dulu. Masa tu selalu makan roti canai dan nasi lemak di kedai dalam stesen keretapi tanjung rambutan. Itulah port kami tiap2 hujung minggu. Sambil breakfast, tunggu2 la kot-kot keretapi lalu. Excited bukan main masa keretapi lalu, kelakar pun ada. Mee rebus yg sedap tu kt area mana ye?

ibuayu said...

azhariah : sekali sekala...keh3

ibuayu said...

norehan:
kenangan indahkan...Mee rebus tu jual kat pekan tanjung rambutan.Gerai tepi jalan.Operasi sebelah petang je.

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015