Wednesday, June 22, 2016

Sambal Goreng Jawa

Selalu gak ibuayu buat sambal jawa ni

Memang suka pun
ratah je mcm tu
hari tu mood ayahnas lak
nak try masak sambal jawa tu
So ibuayu siap2kan bahan2 tu
Ayahnas yang masak

Selalu kalau ibuayu yg masak
Tang letak soo hun tu mesti bergentel2
Tapi bila ayahnas masak je elok je
Bukan nak pujilah
Kembang ayahnas lak baca nanti
Memang sedap pun ayahnas masak
Malah l3bih sedap dr ibuayu



2 comments:

Malinda said...

sambal jawa ni memang la sodap dik...akak pon suka rata2 gitu je...adik masak letak santan tak? kalau ikut resepi MIL dia letak santan skit...yum...yum...:)

lieyalatif said...

menu jawa yg menjadi peberet lieya sepanjang zaman nie...kalo balik kampung mak mmg rajin buat...ratah semata jek layan nieh...lagi2 kalo byk suhun, hati ayam...aduh sedapnyer....teliur tgk plak....

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015