Thursday, December 5, 2013

Makan -Makan di Satu Daerah Satu Industri di MITC

Bila member post pasal dia gi sarapan kat SDSI
mencanak dan bergelora jiwa nak pergi sama

tapi tahu situasi sibuk dengan oran kahwin
dah entah macam mana bila 
sembang dengan group SAY kat whatsapp
my BFF pun nak gi sama
maka dengan izin en suami pagi2 lagi dah 
keluar rumah untuk berjimba di sana

Jimba apanya
bila kami sampai kat booth makanan 
gerai ni luar bangunan MITC
terkedu sekejap
keliling tu penuh dengan gerai makanan
bayangkan satu negeri ada sekurang2nya 3 gerai
kali dengan satu malaysia ada berapa negeri
ada berapa gerai
satu gerai bukan jual satu jenis makanan
walla memang gila makan rasanya
 
kami beli satu2
makan slow and steady
sebab nak menikmatinya
tapi berlonggok gak makanan atas meja
 
memang gilo makan sekejap
harga makanan pun dalam lingkungan rm 5
kira kalau bawa rm 40 harga buffet hotel pun
puas hati dapat makan macam2lah
 

ni mee abu
sodap tau




  inilah BFFnya
dari kiri yati,ibuayu and rusiah
masa ni kami dah melantak
suami dak rusiahlah gi beli macam2 bagi kami makan
dahlah orang belanja
duk makan
semua nak rasa
nikmat hidup sekejap




 
ni kami dah masuk dalam
sebelum masuk tu suami dak rus siap hulur rm 10 lagi
buat beli makanan sebelum balik
hahaha
suka2

 
 
 
menyesal tak pergi hari sabtu
 
kalau tahu hari jumaat pagi tu dah pergi
memang berbaloi2lah

5 comments:

eyriqazz said...

nyam2...

NzA said...

terlanjur orang belanja makan jangn xmakan......nyum.nyum.nyum...

ayu Ismail said...

Betul tu makan je x fikir lagi dah hehe

ayu Ismail said...

Memang dap2

isabelle frankly said...

dlm byk2 mknn, yg org belanja la paling sedap kan. hehehe

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015