Saturday, September 8, 2012

Sangat-sangat membantu

Orang kata kalau ada anak perempuan senang
senang tolong kerja rumah
tapi buat ibuayu
anak lelaki ke perempuan ke sama je
asal betul ajaran ibu bapanya

macam ayahnas adik beradik dia 3 lelaki dan seorang perempuan
langsung tak kekok pegang penyapu
malahan sangat kemas bila sidai kain dan lipat baju
sebabnya adik beradik dia telah dilatih mengemas rumah dari dulu
so dah kahwin takde masalah tolong isteri tersayang

tapi ni bukan nak cerita pasal ayahnas
ni  nak story pasal bujang ibuayu

 


alhamdulilah
bila minta tolong boleh haraplah orangnya
tapi biasalah kalau leka main game tu ada lambat sikit nak bangun

bila time raya ni dialah yang selalu tolong
angkat gelas,angkat dulang..angkat makanan

bila orang balik dia kemas pinggan kotor letak kat sinki
bab basuh pinggan ibuayu buatlah 
sebab banyakkan senang terus susun

semoga fauzan menjadi anak yang rajin ,
soleh dan mendengar kata ibu dan bapa

risau tengok anak2 zaman sekarang
masa ni ikut cakap mak bapak
dah semakin besar mula nak melawan..
moga dijauhi hendakNya

1 comment:

nik ros said...

bagusnya.mcm anak saudara ni.nakal2 pun kalau mintak tolong blh di harap jugak.

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015