Thursday, June 3, 2010

Kat mana SILapnya..

Tak tahu mana salahnya...
pada 20-4-2010 ibuayu telah memohon utk pakej UNIPACK
"
dimana ...upgrade dr 256 kb kpd 1megabait
"
bayaran bulanan dr rm 60 kpd rm 68
"
dapat 1 netbook PERCUMA.
Disebabkan intent SXXXXX tu nama ayahnas maka beberapa syarat perlu diikuti.
"
1. Telefon akan ditermint (entahlah apa maksud mereka yg sebenar)
2. No telefon akan ditukar (takpelah telfn rmh jarang org call)
3. Proses ini mengambil masa sebulan
(masa mohon ni belum start kuliah ..sebln lg br mula so oklah tu)
4. Netbook tu akan diterima selepas sign surat SXXXXx.
(takpelah yg pentng tenet tu)
"
"
"
Setelah hampir sebulan kami tidak menerima apa2 dari pihak TEXXXXX..
maka ibuayu gi dgn ayahnas ke pusatnya..pd 27 .5.2010
Kami menerangkn tentg permohonan kami..
Setelah disemak disistem mereka telah membuat apoinmnt utk pemasgn tenet pada 26 .5.2010..
tapi takde technisn pun yg call kami..
So peg tu pun menelefon techcn berkenaan..
Mereka akan datang pada hr jumt..
Dgn hati yang sgt gembira ibuayu pun melangkah pulang...
Techsn tu dtg pada hr Sabtu krn masa mrk nak dtg hr jumt ptg kami tiada dirumah..(Hr keluarga)
Bila budak tu nak pasang dia kata line telefon rmh kami tak ada.
.so pemasangan tenet tak boleh dilakukan...
"
Bermula dr saat itu sehingga detik sekarang ( 3 Jun jam 9.24 pm masalah ibuayu masih belum selesai
"
"
Sudah :
* Telefon bahagian perkhidmtn
* Telefon bhgn kerosakan
* Pergi sekali lagi ke PUSAT..
Technsn TEXXXXX dah dtg
Kntrktr ibuayu pun dah panjat bumbung
(mrk kata TAK De KErosakan)
* telefon 100 tu bkn sekali..tapi berkali2..
kalau cl bkn terus dpt..maaf peg kami sedng sibuk..
Rasanya dah boleh kerja kat bhgn tu..
Tension bila asyik minta..
1) cerita masalah
2)nama
3)no telefon
setiap cl mesti nak ni..1-3
nanti saya smbgn puan bhngn ni ye.
(cerita semula dr 1-3...)
"
"
Aduh..lama2 kesabaran ini ada batasnya
bayangkan sekali tu telefon kerosakan dia smbgnkn ke telefonis..and diaorg bg no contct yang memg cl takde nada apa2..
Dan pagi tadi dgn rasa berat hati (takut menyusahkan org)
ibuayu telah menelefn wiyah untuk meminta tolong..
Sorry ye dik bukan niat kak ayu nak menyusahkan tapi dah tak tahu nak ngadu kat siapa...
waLAUPUN wiyah bkn bhgn tu dia cuba gak tolong ibuayu ni
Bila tension macam ni apa lagi airmata peneman hati..
Di saat ayahnas gi latihan pusat utuk MSSM ibuayu harus menyelesaikan masalah ini bersendirian
Buat masa ni masih tak tahu lagi apa status sebenar...
Ibuayu ada 2 hari lagi utk bertindak..
kalau tak masalah ini akan jadi masalah utk seminggu lagi...
Setiap hari menanti ada org yg akan telefon..
(Ye puan telefon puan telah kami baiki)

2 comments:

wiyah79 said...

emm siannye kak ayu, dak padzlie tu lum bantu eh kak..

chekgu BaniHassim said...

byknye karenah birokrasi...

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015