Saturday, May 15, 2010

macam-macam Yang berLaku

Pagi dr rumah nek kiah(kerubong) gi sekolah
Gotong- royong kemas kantin dan latihan angklung(utk guru2)
Pkl 12 selesai ambil hamper bawa semula kesekolah..

lps tu balik kerubong ambil nek kiah bw gi Bachang(ada kenduri rmh makandak)
Ibuayu balik kerubong dulu nanti dtg balik kat bachang..
On the way balik cakap dgn fauzan macam ada bau hangit..tapi fauzan kata asap lori..
Iyakan jelah walau dalam hati berkata2 bau apa ni...

Pkl 3.30 gi semula rumah makandak..
Sedapnya menikmati me karinya...bertambah gak lah
(maaf tiada gambar ..ayahnas dah bawa kamera gi Sabah..)
balik MT terus bawa nek kiah and atuk mail

Dah dekat2 dgn rumah nampak lampu aladin tu menyala2 ..alamak apa kes lak ni.
kurang air ke apalak
Selesai hantar nek kiah semua terus gi " Car Wash"... lepas hampir selesai minta tolong bdk kat situ tengokkan pasal lampu tu ..(Bdk tu member ayahnas)
Dia kata minyak hitam kurang..

Terus bawa kereta kat kedai yg selalu ayahnas gi..
Sampai kat situ diaorng kata ada linking...entahlah ni yg susah kalau tahu bawa tapi tak tahu bab enjin.
Call ayahnas and bg dia ckp dgn budak tu..
Sedih kereta ni tak dapat dibetulkan takde spare part..(ni yg susah kalau pakai krt luar)

Masih boleh bawa kereta balik rmh..
Call lagi ayahnas..mcmana nak settle bab kereta ni..
Ayahnas suruh gi bengkel satu lagi
Call "kak Yati" minta tolong ambil ibuayu terus gi Bengkel..
Call ayahnas anddia berckp dgn tuan punya bengkel
Diaorg nak bawa balik bengkel...
Ibuayu balik rmh semula and nantikan pomen tu...

So dah selesai satu perkara tapi banyak benda yang tertangguh...
"
Esok gi kuliah kena tukar naik kereta rusiah..
"
Hadiah utk fauzan bg cikgu dia belum beli lg..
"
kak long kat MRSM tak dpt jumpa w/p dah janji..
"
nek kiah tak boleh blk krubong esk..
"
plan ambil kereta ayahnas kat High school masih belum pasti selesai kerana kunci ayahnas dah bawa sama.
kunci spare ada tapiiiiiiiiii alarm rosak..
so esok jadi pencerobohlah.
Semoga esok ada sinar bahagia utk ibuayu

2 comments:

azi said...

sabar....insyaAllah semua akan selesai dengan baik.

it's all about glamhijab and shawl said...

salam,jom singgah my blogshop.ada jual syiria printed terkini.kain dari lycra korea berkualiti,lycra t-shirt,murah jer..rm30 only

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015