Saturday, May 3, 2014

Rombongan Cikgu Ayu ke PBAKL

Alhamdulilah 
Berjaya gak ibuayu
Anjurkan lawatan ke PBAKL
Last year tak sempat nak anjurkan
Tahun ni dah free
Last year belajar x dpt
so janji kenalah tunaikan

Dr satu bas jadi 2 bas
Keutamaan tentulah
Anak2 kesayangan ibuayu
Pengawas PSS le

Hehe
Pening tau nak uruskan
Bukan senang
Prosedur pun banyak yang perlu kita buat

Jangan anggap benda kecil
Rombongan ni perkara besar
Lagi2 bawa anak2 sekolah rendah
Ibu bapa bawa anak2 pun takut anak hilang kan

Alhamdulilah
Semua berjalan lancar
Sampai pwtc pelajar diberi masa 2 jam setengah
Mencari buku yang diminati

Diaorg yg perempuan sibuk tanya mana booth ain maisarah
Kebetulan masa sampai kami terus di tingkat4
Bagi cikgu pilih buku dulu ya nak

Lepas tu gi kat papan besar
Tanya adik tu kat mana booth AM ni
Bila dah tahu
Laju budak2 ni kedepan
Kami ni tertinggal kat belakang
Bila kami sampai diorang takde 
Ni mesti salah masuk lorong
Tu le x menyabau hehe
Lepas tu diorg call.tanya cikgu kat mana
Pergilah cikgu linda jemput diorg
Sampai je kat booth nampak seronok
Budak2 ni
Ialah macam kita jumpa artis pujaan
Depan mata haruslah teruja
Bayangkan ibuayu dapat jumpa anuar zain
Pengsan jap
Sementara diorg beli buku kami
Bergambar dengan ain 
Hahaa

Siap dapat 2 buah buku novel
Sebab husband ain kata sanggup cikgu susah
 payah bawa anak2 murid ke booth mereka
Buku tu wakaf kat library
Dan sebenarnya sebelum tu
Ibuayu rasa terharu sangat
Ada sorang budak tu 
Tanya bawa brp rm
Dia kata rm 30
Masa kami pilih buku dia tak pilih
Tanya x nak beli buku kat sini ke
Tak..
nak beli buku ain maisarah
Tu yg ibuayu sanggup temankan diorg kebawah and naik semula







So lepas tu kami meround dewan lain
Al maklum banyak bilik2
Sekali tu tengah pilih buku member kata ada ustz kazim
Memang kebetulan dah pegang buku UK ni
So terus bayar
Bila sampai kat pentas sesi UK dah abis
Aduhai kecewa betul nak jumpa ust kalau dah jodoh ni
Hahaha

Bila sampai masa ditetapkan 
Kumpulkan budak
Nak duk santai2 minum
Memang x sempatlah
Gerak
Kami tunggu bas
Then terus ke masjid negara
Makan and solat kat situ
Lepas tu baru gerak ke Pusat Sains
Dr situ kami gerak 
Dan sampai kat sekolah jam 7.30
Selesai parwnts diorg ambik
Baru ibuayu balik
Penat tapi seronok





1 comment:

nik ros said...

wah.ramainya.hebat la cikgu blh jadi semua ni.hihi

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015