Sunday, November 7, 2010

Cuti Ke Kuantan Part 2

Sampai kat MS Garden lebih kurang pukul 2
Badan memang terasa letih..
Tapi sebelum check in tu perut ni dah isi kat kedai makanan kampung
Fauzan siap puji gulai kawah dia sedap...

Bila sampai macam biasa benda wajib ialah ambil gmbr
ialah sebelum bilik berubah wajah..
Wah tak sia2 frust dgn agoda
bilik dia memang besar betul
ayahnas kata 20 org boleh muat itupun kalau tido kat toto lah

Faiz bukan main suka lagi
asyik berlari kesana -sini

bukan main  susah nak ambil gmbr dak kenit ni
ni kat lobby
"
"
"
dia dah start enjin dah
"

benda ni awal2 kami dah cabut wayar dia..
"

Petang tu memang plan nak makan cepat..
takut macam sebelum ni kedai ramai org
So pkl 6 kami dah keluar makan
Kedai yang memang teingin nak gi
ANA IKAN BAKAR PETAI
tang petai tu yang lapar
Kami sampai pun org dah ramai
cuaca agak mendung tanda hari nak hujan
Nasib baik faiz duk dengan aman
maka dapatlah ibuayu makan dengan seleranya


 sotong goreng tepung...sedap
"

"
nasi goreng kg ni ayahnas punya
ibuayu and fauzan makan nasi putih
kat kuantan ni tak mcm melaka
kalau makan ikan bakar mesti dgn nasi lemak


udang petai
aduhhh terkenang lak
"

 Lala masak halia
ayahnas kata sedap
kuah dia berasa
bukan jernih air je...
"
 ikan bakar
Nampak tak petai kat tengah2
"

ni tukang kopek lala
bila dia dah abiskan nasi goreng ayah dia
kata perut kenyang lak..padahal masa tu hidangan lain belum sampai
"


Siapa yang suka makan petai kira memang berbaloi2lah 
tapi kalau tak suka boleh minta yang tak de petai
tapi kalau tak tahan bau petai tak boleh gi kot
sebab masuk je kedai ni memang bau petai
kedai ni area Tanjung Lumpur ..
Kat sini ada 3 cawangannya
masa balik tu kami tengok semua cawangannya ramai orang..
Bila perut kenyang apa lagi lepak biliklah
sebabnya ibuayu nak buat ASSINGMENT huhuhu

2 comments:

Nana said...

aritu nk g kuantan ingt nk makan sini tp tutup...plak

missleter said...

eeemmm..bestnyer lah dpt jln2 cuti malaysia..bila la usu nak rasa...cam nih..kuantan lom smpi lagi..

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015