Wednesday, April 7, 2010

Masa Untuk BayAr HuTaNg

Bukan hutang kat along..tapi hutang dengan banyak benda..

Alhamdulilah setelah 3 hari berhempas pulas mentelaah pelajaran(ye ke)selesai juga exam sem jan ni...Rasanya baca buku dah lama jadi bila nak exam kena baca lagi sebab tak ingat..And the best thing baca last minute dalam kereta tu juga yang banyak membantu..Dari kami kursus KDP 14M lagi sapa yang dok sebelah driver mesti jadi tukang baca..Bila dah last minute tu macam2 akronim yang keluar ..(to rusiah..dah masuk sem ke 3 kita ye..)
"
"
"sambung cerita bayar hutang tadi..
"
Dalam saat exam ni kami banyak beli bungkus je..nak makan luar rasa buang masa..nak masak mAlaS...(alasan nak baca buku)
So bila dah merdeka ni ibuayu pun bertungkus lumus menyediakan minum petang and makan malam...
"
"
minum petang..be hoon sup
sambal kicap


kuah supdah siap...
"

makan malam..tapi masak sekaligus..
"
sambal belacan

kuah kicap


Bayar hutang ke 2 ialah...
"
"
dari pukul 1.00 tadi hingga masa taip entri ni dah pukul 11.00 lebih ni kerjanya asyik buka FB and blog je..seronok dapat terjah blog2 kawan2....puas rasanya..tapi heran gak ye kenapa mata ni tak mengantuk ...semalam masa macam ni tengah baca buku tersengguk2 mata ni..basuh muka entah berapa kali....keh3
"
"
yang terakhir..
"
"
Apa lagi kalau tak mengemas rumah..dapatlah sapu habuk2 and mop lantai..puas tengok rumah bersih tapi tak tahulah berapa lama bertahannn
"
"
Selepas ni sebulan bercuti dari menghadiri kuliah..tapi lepas ni tak boleh gi mana gak ayahnas dah start bawa team lawan kat luar melaka..

5 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

menggiurkan btol bihun sup tu.anak dara me suka sangat.siap sambal kicap tu :)

makcikrehan said...

kalu buat kerja merapu memang mata sgt sporting... tak ngantuk. cuba kalu baca buku ker... buat keje pekdah ker.. kompom mcm nk terkatup jer mata kan? hehehe.

anyway, makcik terliur tengok sambal kicap mihun sup ittew.

Rusiah_Hazri said...

bila nak buat lagi..laporlah pulak..nanti bila nak buat call kitorg boleh tolong..tolong tgk..ha..ha..

temp. housewife said...

masak simple2 lg sedap kan.

eynda said...

Bihun sup letak sambal kicap yg tak tahan tu...lapar sudahhh...

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015