Monday, October 12, 2015

Bagus sangat ke Hari sukan Negara

Mula -mula bila dapat tahu
idea KJ buat hari sukan negara ni
10-10-2015
rasa marah gak
asal pilih hari tu
sebab rasanya aktiviti ni setiap tahun


marah sangat bukan apa

melaka cuti tyt 9-10
tahun ni jatuh lak hari Jumaat
so 3 hari berderet tau


bukan senang nak dpt cuti mcm ni

so mula2 marah lepas tu suka
satu idea yang bagus
dr Kementerian Belia dan Sukan

sukan untuk semua
 boleh bersukan ke 
kaki bangku ke
gemuk or kurus
semua boleh terlibat
and yg penting enjoy


ibuayu sukarela nak bawak murid ke Tmn Masjid Tanah ria

Kwsn Masjid tanah
tu tempat sambutan utama Hari Sukan Negara


kena bawa 4 org

bawa faiz sekali
tshirt percuma faiz besar sangat
bagi kat anak murid lain


so pagi tu senamrobik

then 10000 langkah
mula2 faiz x nak buat
lepas tu nak lak dia ikut abang2 tu


bila budak lain dah balik

budak ibuayu x balik2 risau gak tau
lagi2 bila faiz join sama
dahlah kasut tu ketat sikit
tak sarapan pagi
terus ajak mak siah teman 
berjalan di lawan arus hahahah

alhamdulilah
semua ok
faiz pun enjoy

bagi ibu 
idea adakan Hari Sukan Negara ni
satu idea yg cukup tip top
caiyok KJ















9 comments:

LYAfrina said...

Kan... y penting ade byk xtvt jgk.. kat sini siap ade pekan budaya sempena hari sukan + aktiviti2 y best..

Malinda said...

nape saya tak bole nak polow blog ayu ni??? geramnye dua tiga kali cuba masih tak bole gak lagi...nanti saya cuba lagi ye...eh!! orang melaka gak ke? senegeri le kite gamaknye....saya duduk kat kawasan tangga batu...salam ukhwah :)

Hanis Azla said...

As-salam ayu,

saya pun seronok dengan hari sukan negara.. enjoy dengan program yang diatur oleh kementerian di tempat kerja.. paling best boleh join xtvt yang menyihatkan badan dan minda..

ayu Ismail said...

wah siap ada peka budaya ya

Emy Omar said...
This comment has been removed by the author.
Emy Omar said...

Kat sekolah saya pun mula2 tahu bila ada program 10.10 tu bengang je masing-masing..dah la cuti direct tu kan..tapi bila tiba hari ni masing-masing sporting je hadir ke sekolah dah enjoy dengan segala aktiviti yang telah dirancang.Langkah yang baik ke arah gaya hidup sihatkan kak

ayu Ismail said...

sapa perkenalan ..malinda...suka berjumpa dgn blogger melaka....hehhee...knp ya x boleh follow huhu..

ayu Ismail said...

kan....kalau x kena paksa bukan rajin kita nak bersukan hehhe

ayu Ismail said...

tulah..nasib x book flight ke mana2 hahaha...

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015