Tuesday, June 9, 2015

Jangan buat kerja kalau tak tempah hotel

sikap last minute plan kan
dah jadi trend keluarga kami
dan disebabkan ayahnas 
akan busy 2 minggu cuti sekolah ni
cuti yg tak cuti pada ayahnas
and juga pada seluruh jurulatih
yg bawa team mssm
seluruh msia

so sebelum masuk latihan pusat
ayahnas  free hr sabtu tu
so mlm tu br plan esk 
nak ke kuantan
siap pack baju

so lepas ayahnas gi sekolah dulu
kami gi dataran mbmb
fauzan sibuk ajak  gi tempatan fest

lepas tu br gerak gi kuantan
kali ni lalu segamat
dlm perjalanan dah google cr hotel
memang full house
lepas tu call gak hotel2
pun sama full
gambel je lah
sebab rasanya kuantan dah banyak hotel

so sampai sana
kami makan dulu ana petai
lepas tu dlm pkl 5
teruskan usaha cr hotel
hotel besar sri manja tu pun penuh
jenuh tawaf berkali2
sambil tu  jumpa je no hotel call
nampak je hotel turun and tanya
tapi x de
yg ada kat agoda
ms garden
vistana
harga dlm 300 lebih
huhuhu

mulut faiz kat tempat duduk belakang
kecoh je...asyik penuh je
huhu
last ayahnas call sendiri vistana
sebelum ni duk situ ada bilik rate 220
masa call tu ada bilik executive je
yg lain abis huhu
so ayahnas kata
dr membazir macam tu
baiklah kita balik malam ni juga
sedih2 gak
tapi yolah mcm membazir kan

nasib dapat makan ikan bakar ana petai
puas sikit hati ni

so next time
kena bersedia dulu
klau tgk xde baik jgn gi jauh2

tapi sebenarnya bukan x biasa
gi cameron pun balik hr je

sama je tu jauhnya




selidik2 kenapa penuh
rupa2nya tu tarikh2 budak2 daftar U

  • padanlah muka kami
  • pengajaran di masa lain hahhah

2 comments:

Mirabeads azi said...

pernah juga jadi begitu...end up balik hari jer..hehe
#clickclicknufnang

ayu Ismail said...

senasiblah kita kan hehe

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015