Tuesday, September 13, 2011

Garang ke Cikgu Ayu ni

Rasanya dalam tahun ni dah beberapa org ex student ibuayu yang ibuayu dah jumpa

diorang ni ada yang dah kerja ada sek menengah ada yang nak masuk U


Ada yang ibuayu ingat ,ada yang dah lupa ialah wajah mereka tentunya berbeza..

Tapi kalau jumpa tu mesti perkataan "GARANG" akan keluar

bukan sorang dua tapi ramai

ayat yang keluar


ingat cikgu ye..

ingat cikgu dulu garang


ayat 2

cikgu dulu pernah marah saya,saya sampai nangis, cikgu garang

keh3..yang ni pelajar lelaki..sampai nangis cikgu ayu buat

tapi sebab garang lah dia dah masuk U sekarang

ayat 3

budak datang raya,,bagi salam (ex student)

bila ibuayu jawab salam dikatanya
alamak garang lagi lah cikgu ayu ni

aduhai anak-anak muridku....


Rasanya garang cikgu ayu ni dulu2 je kot
ialah waktu mengajar mesti garang

kalau tak takkan ada ex student yang still contact cikgu ayu ni
menunjukkan cikgu ayu pun ada sifat lembutnya...keh3

sekarang ni suhu kemarahan dan kegarangan dah berkurangan

ialah kita dah matang
awal2 mengajar jiwa muda
kurang gunakan psikologi
sekarang ni bila dah ada anak 
emosi tu boleh dikontrol

TAPI
suara cikgu ayu ni masih kuat
sekali menjerit macam petir jugaklah




tengok gambar ni pun tahu cikgu ayu tak garang
lainlah orang sebelah tu
dia tu cikgu disiplin mestilah garang

tapi pagi tadi dlm kereta hari paper  Bm 
ibuayu tanya fauzan

kenapa kalau ibu ajar BM jan susah nak score markah
tapi kalau ayah ajar tinggi markah Jan boleh score

tahu apa jawapannya

dia kata

ibu ni GARANG ..tu yang Jan tak boleh jawab tu....

kah..kah..kah....

tapi memang pun
beberapa hari dia ulangkaji dengan ayah dia 
ibuayu perhatikan ayah dia ajar lembut je..


kalau dengan ibuayu salah sikit harus dah kena marah..

2 comments:

Azhariah Zuber said...

garang takpe, jgn puk budak sajo..hehe kami pun garang

ibuayu said...

azhariah: betul3...mesti garang sikit jgn byk

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015