Saturday, February 20, 2010

ke Jusco akhirnya...

Nak gi Jusco Baru ni..plannya dah 3@4 hari..
Awal2 dah cakap dengan ayahnas..
Kebetulan ptg jumaat ayahnas tak training so kami plan gi lepas fauzan balik sek agama..
Masa ambil fauzan dah siap bawa baju dia..so tak yah balik rumah..
aksi faiz masa tunggu abg long...
"
"

Dah pesan sebelum tu suruh sembahyang asar kat sekolah..
Bila sampai dia kata surau sekolah dah kunci...
Ayahnas berhenti isi kat petronas dia pun sembahyang kat sana..(Kalau tak Jamak TAkyah le)
Mula 2 gi Nagoya dulu cari kain seragam guru ada tak cukup...
Lepas tu baru gi Jusco..
Faiz macam biasa masuk dalam stroller
tengok tu dah minta keluar..
sorry ye tak de sapa nak tangkap dia..keh3


Parking kira ok gak..ialah besar..
masa sampai org tak sesak sangat...
BILA PKL 8.10 cari arah surau tak jumpa
tanya pekerja jusco ada ke kata tak tahu (dlm hati mungkin bdk baru)
tanya pekerja lain dia kata kat jusco tak de surau kat luar ada tapi tak tahu kat mana...
So kami pun mencari tanda surau ..nasib baik ada plan bangunan..
Utk yang nak ke Jusco surau berada di tingkat G hujung sekali sebelah tempat yang meletup.....
Masa jalan2 ayahnas dapat sms.. meeting pkl 9.30 pm..
Aduh sakitnya hati...ada je yang kacau daun..
Nasib baik dah bawa lari ayahnas awal2...
So kami makan yang cepat je lah A&W...
Masa makan maskot dia dtg..Faiz mula2 macam suka bila maskot tu datang dia ngais lak..

Sebelum balik rembat JCO donut...sebelum ni gila big apple je...
Donutnya sangat lembut...
aduh..gambar tak sempat ambil sebab dalam kereta dah abis makan...

5 comments:

zh-ena said...

bdk2 mmg mcm tu kan
dari jauh mcm suka jea kat maskot
tapi bila dah dekat amik ko
mesti meraung takut

Rusiah_Hazri said...

ada tragedi tu..sempat masukkan entry..tak leh lupa..

hans said...

hahaha
suka budak2 tu dapat jumpa mascot A&W

@lfidah said...

pi jugak akhirnya..besar kan..tak larat nak jalan..dok melaka boleh kita jumpa..berkenal2an..

ibuayu said...

zh-ena: betul tu faiz siap menangis kuat..

@lfidah : berjaya akak sampai sini...insyallah..ada masa kita boleh berjumpa...

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015