Sunday, November 30, 2014

Mee Bodoh Tengkera: cara nak gi makan

Entah dah berapa kali cerita pasal me bodoh kan

tapi sebab dah lama x pergi nak cerita gak

mg depan ayahnas kursus kat PD 3 hr
lepas tu mg satu lagi dah start traning MSKPP
So
hari ni je yg sempat kami nak gi makan me bodoh

takut esok2 dah sibuk sampai naik sekolah x dpt makan

ni pun rasa lama dah x pekena

Bagi yg tak tahu
me ni dipanggil me bodoh
sebab cuma ada me and taugeh
kalau kat rumah mcm2 rencah kita masuk
pun tak semestinya sedap kan

tapi me bodoh ni tu je pun dah sedap
sedap sesangat ditekak kami
tekak org lain x tahu lah

kat kedai ni
cuma ada jual
me bodoh and nasi lemak
lain tada
nasi lemak kalau lambat abis

kedai ni kalau dr mt cr masjid tengkera sebelah kiri
jalan je terus ada sekolah rendah seb3lah kiri 
kedai tu sebelah kiri
buka waktu pagi
pkl 8 tutup bergantung pada me
kalau dah abis nanti ada adik tu goyang2 tangan kat depan kedai
so paham2 sendiri

cara nak makan
hahahha
kalau mai tu muka jangan malu
pi round tengok pinggan sapa macam nak abis

so kita jadi model sebelah meja org tu
tunggulah sampai org tu makan

nasib baik dtg ada meja kosong duduklah terus
tapi 1 antara seribu lah
memang penuh je
tapi sebab diorg makan me je xlah lama nak tunggu

dah duduk x payah susah2 jerit panggil adik2 tu
order please
jangan mcm tu
nanti adik yg ambil order air tu akan dtg ikut turn
diorg tahu sapa duduk dulu
me pun sama
budak yg memang kerjanya hidang me pun tahu meja mana nak bg dulu
kita dah dapat meja pun bersyukur
lepas tu jgn bajet mai 2 org nak pulun semeja
kena share2 ya
masa ni memang semangat muhibbah betul


bila adik yg bawa me tu sampai 
kalau kita 4 org 
memang x cukup le sepinggan
so kalau 4 cakap kat adik tu nak 6 pinggan
jangan malu2
kalau rasa boleh abis 2 pinggan sorang silakanlah
duit  and perut korang kan

so kalau datang melaka
bolehlah cuba sarapan di sini

kalau sedap repeat lagi
kalau x sedap tulah sekalikan

ibuayu and family
kalau boleh hari2 nak gi
tapi nak tuju ke sana 40 minit
so kalau sekali sekala ayahnas nak layan dah bersyukur

tak semua suami rajin nak melayan
gi sarapan 40 minit lepas tu patah 40 minit sampai rumah

hahahha
kalau ayahnas baca
nanti kita gi lagi ya...dap sangat


5 comments:

Salina@IbuAqil said...

Ptg2 tgk mee bodo ni lapor perut sis...
Hahahaiii
Salam hujung mggu.. ;)

LYAfrina said...

hihi..
kita x teranung mmg pgil mee, nasi gireng bodoh, kalo y rencah campak2 or simple..
tp y mcm ni lg sedap sbnarnya

Fyda Adim said...

Kak ayu, saya ada letak note untuk kak ayu dalam entri ni

http://apen-idariana.blogspot.com/2014/12/kedatangan-disember.html

NzA said...

apa ek perencah yg digunakan w.pn simple tapi sedap.......

Emy Omar said...

Salam kak Ayu..lama tak singgah sini hihi. Tak pernah cuba lg mee bodo ni tp pernah baca dan tonton kisahnya di tv3 hari tu

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015