CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik..klik

Followers

Thursday, October 27, 2011

Pemenang Cuba Teka

Pemenang Terpantas dan betul untuk Cuba Teka ialah

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

tapi ibuayu nak bagi pada yang betul jugak
iaitu


dan





jangan lupa hantar alamat kat email ibuayu ya

faulia05@gmail.com

*05 = kosong lima ya

Tuesday, October 25, 2011

Majlis Persaraan Guru Besar Cemerlang

Alhamdulilah selesai sudah majlis yang menjadi kerisauan ibuayu dan kawan-kawan sebelum ini
ialah yang nak datang orang JPN,PPD dan guru2 besar negeri Melaka



mestilah plan betul2 agar semuanya teratur..
ibuayu adalah SU untuk majlis ni
bila esoknya nak majlis malam tu macam tak lena nak tido
macam nak buat kerja kawin risau sangat2
ibuayu juga sangat2 bersyukur semua kawan2 memberi komitmen yang baik


backdorp yang sangat meletop..made in kak kiah



  pelamin yang sangat cantik..made in ustaz azlan
dia berkursus sanggup berulang alik memastikan kerjanya selesai



 ajk hadiah dan pendaftaran yang bertungkus lumus bagi memastikan hadiah tidak tersalah



ni anak2 pra yang sangat comel
 made in Ibu2 pra


ni ketua incharge bab makanan
makanan yang simple tapi sedap



2 orang MC kesayangan GB
suara yang merdu




dia jaga PA dia juga ajar KOIR





ni 2 orang jurukamera yang sangat busy


pelayan tetamu yang kena senyum ja...


dan ramai lagi AJK yang bekerja keras untuk menjayakan majlis ni
sebabnya ada kerja yang dilakukan sebelum , semasa dan selepas
tak dapat nak masukkan semua gambar yang ada

 walaupun penat tapi kami semua gembira dan lega

Monday, October 24, 2011

Cuba teka

Minggu yang sangat memenatkan
tapi sangat menyeronokkan juga...

baru tiba dari sini




cuba teka gambar ni diambil di mana
insyallah ada hadiahnya.....

Saturday, October 15, 2011

Rindu dengan 3 "J"

terasa sunyi betul dok rumah sorang2
Asgmnt memang banyak
mood je belum datang


kenapa sorang2 ya..

esok ibuayu ada kuliah
ayahnas takde rumah sebab sekolah dia ada camping

makanya sapalah nak jaga 2 orang J ni..

Jadi diaorang macam biasa terpaksa dipos ke kampung...


takdelah mulut ni nak berborak...
kalau tak bercerita dengan fauzan
tentunya si faiz yang asyik bercakap pelat2 tu...

takpe esok malam ibu ambil ya...

ibuayu je yang rindu

diaorang tu memang suka bebenor duk kampung...

bebas rasanya...







 dah pesan denGAN FAUZAN...
tolong jaga adik ya..
insyallah dia dah banyak boleh diharap...



jenuh cari gambar pakwe ni sorang2 
takde lah
so tempeklah gambar lama
inilah 3 Jejaka yang dirindui....



Thursday, October 13, 2011

Susahnya nak buat pilihan

Ingat senang je nak buat kajian



Bukan nak beli barang 
ni baru nak pilih tajuk 

nak pilih tajuk pun seksa..

ibuayu dah bagi tajuk kajian pada penyelia masa perjumpaan pertama..

masa tu kata ok

malam tu dia call ibuayu kata  kena reject tajuk tu  pulak sebab sama dengan member sepenyelia...


TERSAMA...bukan meniru


beza tahun je...

so dari hari selasa tu sampailah ke hari ini


tajuk masih tak dipilih lagi...............

ramai juga rakan2 yang tolong bagi pilih tajuk

tapi masih belum dapat idaman hati...

nak tak hendak ahad kena buat pilihan

sebab ahad ni boleh jumpa penyelia jap nak confirmkan tajuk...

Sunday, October 9, 2011

Birthday Faiz: Menu

Jenuh juga fikir menu yang nak disediakan


Akhirnya
menu yang disediakan ialah
Laksa Johor
bee hoon goreng
ketupat
rendang daging
nugget
alhamdulilah cukp sampai malam....

ibuayu cuma masak laksa dan rendang..yang lain semua nek kiah tolong siapkan dari krubong

dan air yang disediakan
ialah air hijau

itu pun kak ina yang tolong sediakan..


nasib baik order carot kek tu 2 



cukup sampai ke malam 

kiranya budget kali ni betullah.

Saturday, October 8, 2011

Mee bodoh lagi

sanggup bersiap pagi2

semata2 nak makan

MEE BODOH ni


ni bukan mee ya ni telur goreng

kalau nak kena beratur 

sambal dan timun tu letak banyak mana suka





ni baru meenya
RM 1.50 je



berselera faiz makan

Birthday faiz: Sebab teringin

memang teringin nak gantung2 perkataan yang tulis HAPPY BIRTHDAY

tapi jenuh dah cari kat kedai MT ni tak de yang jual

entah macamana dapat juga idea..

takde benda tu

ibuayu buat macam ni


gantung jugak kan

Wednesday, October 5, 2011

Party Birthday Faiz

Majlis bermula jam 3.30 pm

Sebelum tu balik je sekolah macam lipas kudung

nasib baik kak enon dan anak2 dia datang menolong

Agak2 dah pkl 4 kami mulakan majlis dengan bacaan doa

lepas tu nyanyilah lagu rasmi

Faiz pun masa ni bukan main suka lagi nyanyi and tiup lilin

aLHAMdulilah impian ibu di a tercapai..keh3 bukan impian anaknya

bukan nak sambut setiap tahun

cukuplah kenangan untuk  Faiz masa kanak2 ni....










Monday, October 3, 2011

Sambungan Kemaruk

Ini sambungan entri yg lepas 

Benda yang dikemarukkan itu ialah

"
"
"
"
"
"
"
"


sebenarnya terasa menyesal beli
ialah sekali beli asyik nak beli je lagi

keh3

ayahnas siap perli 
ini bukan tudung pearl haya
tapi PIL KHAYAL..asyik syok je....

tapi ibuayu memang minat yang chiffon

kalau kaya kan syok
boleh beli stok banyak

post sikit ye manusia yang tengah kemaruk ni

buat yang nak mencuba silalah 
tapi kalau sekali dah pakai jangan salahkan ibuayu ye
"
"



tudung yang sebelum ni jadi kegilaan taklah langsung tak dipakai
masih digunakan

tapi kalau nak tambah stok buat masa ni tentulah PEARL HAYA jadi keutamaan