Wednesday, April 15, 2015

Kemaman dan Restoran Ana Petai di Tanjung Lumpur

Selalu gi kuantan suka gerak awal pagi
dlm jam 4 pagi

kali ni gerak lepas suboh
tengok masa ada terus plan ke Kemaman
itupun ayahnas kata boleh gak nak ke Kuala Terengganu
setakat nak beli baju kelawar
lupakanlah hahahhaa

makan sata kat kemaman
memang sedap
pekena lak abc jagung
makan keropok lekor panas2
walah nikmat
hehehe
dr situ br kami gi kuantan
terus cr hotel
memang x makan nasi
nak kosongkan perut nak gi ana petai

so pkl 5 ptg dah gi ana petai
terkejut tengok kedai tutup
rupa2nya bukan tutup
tapi kedai belakang dah beroperasi
besar sangat kedai baru tu
memang puas hatilah
yalah dulu lambat org ramai
siap kena menunggu meja kosong

so ibuayu pilih ikan siakap
sebelah masa ksweet sour
sebelah bakar petai
ketam telur masin
sangat2 sedap
sotong goreng tepung 
pun sedap
lala masak halia
memang setiap kali mai suruh masak ni
kerabu
sata
air
 nasi goreng kg
ayahnas punya pun sodap
kiranya berbaloi perut kosong
harga dlm rm 135 kot
dengan apa yg diambil
ikan besar so hrg tu oklah...







kat tanjung lumpur ni pun ada 2 kedai ana petai
satu kat tepi jalan
satu lagi masuk dalam
ibuayu gi yg kat dalam

kalau.x tahan nak cuba kat bangi pun ada

3 comments:

Lynn Hamzah said...

memang best makan kat situ...dah pernah try dah..

NzA said...

bestnya JJCM......

LYAfrina said...

laa..dah smapi tempat lya rupanya...
bg lya lak..biasa2 j msakan kat ana ikan bakar petai tu..lg suka tmpat lain

Copyright to Rahayu Ismail
Designed by UMIESUEstudio 2015