CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik..klik

Followers

Friday, November 30, 2012

Perlis : restoran Suri

Dua kali makan tengah hari kat sini

memang sedaplah

lokasi di kat area stadium kangar


lauk pauk banyak and berasa

ada ikan keli dan bawal goreng

hidang panas2 and garing2




Tuesday, November 27, 2012

Perlis: Padang Besar

Bila ayahnas dah free 
sempatlah kami gi padang Besar

taklah jauh sangat

tapi bila sampai tu ayahnas kata dia nak tido jap
bukan ayahnas je tido 
kami semua bantai tido sama

dalam satu jam tu baru kami mulakan operasi membeli belah

masa pusing2 blur jugak nak beli apa
ibuau tengok blaus semua cantik2
tapi kualiti mcm kurang sikitlah


belilah jugak buat kenangan

ayahnas dan anak2 beli tshirt bola lah apa lagi

si faiz lak ibuayu sibuk nak belikan baju
dia tak nak kalau bukan gambar power rangers
sabar jelah

balik tu kami pusing kat gua kelam 
kemudian cari gak tempat jualan mangga harumanis



Sunday, November 25, 2012

Bowling Keluarga Hj Dalip

Dalam kesibukan majlis perkahwinan

keluarga hj dalip buat perlawanan bowling

malam 17 hb Nov

keluarga hjh rokiyah tak menyertailah

sebab kerja banyak nak disiapkan


dan disebabkan kami tak menyertai 
kami mendapat tempat ke
'
"
"
"
"
"
"
"
"

huhuhu



siap sedia semua
tahun depan 
11 tu jadi 1
insyallah
tunggu dan lihat

hahahaha 


menantu baru nek kiah pun power jugak tau main bowling 

hehehe

lambat sangat rasanya nak bulan 3 

tangan dah gatal ni

Perlis: Hotel Metro Inn


Hotel yang ayahnas dah booking hotel Brilliant

nak jadi cerita ibuayu x simpan pun nombor hotel tu

so terpaksa on internet kat hp jap
(hp ibuayu tak de pakej internet ya..so yg ni mestilah mahal)

cepat2 surf dalam tu lak terbaca hotel ni jauh dengan arau 12 km

alamak macamana ni tak nak duk jauh2


alkisahnya
ibuayu dah terberkenan hotel metro inn ni
dekat dengan segala2nya 
tapi masa ayahnas nak booking diaorang kata full

so bila dapat tahu hotel brilliant ni jauh suruh ayahnas gi kat metro inn
tengok ada kosong ke tak
mana tahu ada rezeki ibuayu

dan 
alhamdulilah memang ada bilik kosong pun

lapang rasa hati
ialah tengok kawasannya yang agak selamat

kalau ayahnas tak tidur sekali pun tak pe

ibuayu memang puji betullah hotel  ni

bilik bersih
harga berpatutan
standard RM 68
deluxe rm88




wifi meletop laju je

tv LCD tu

 
bilik air pun besar dan bersih


kedai makan
shopping kat C mart
duk sini pun rasa aman je..

kami duk sini dari hari Isnin hingga hari Khamis
(19-22 Nov 2012)














Friday, November 23, 2012

Kami ke Perlis

Sebenarnya team ayahnas ke perlis hari Jumaat

disebabkan wedding so ayahnas pergi lambat

ibuayu pun tumpang sekakilah

dah alang2 ayahnas gi sorang2

so malam lepas wedding tu kami balik MT dulu
lepas tu baru gerak ke Perlis

jam 4 pagi bertolak
solat suboh kat dengkil

lepas tu berhenti untuk gi Toilet je
kami tiba di Arau jam 1 .oo tengah hari

nak dijadikan cerita no telefon hotel yang patut kamu duduk tu tak bawa

so apa yang terjadi 
tunggu ya

Thursday, November 22, 2012

Gambar setikar majlis


 Posing dulu sebelum pengantin tiba




 Pengantin rimau


 
 berdua 
faiz dan hana

 


 pengantin lama




pengapit yang masih solo....




Semoga perkahwinan kita kekal hingga ke Jannah



 Sesi Karaoke
Busu yang meletop

 





 Cik abang ni tak nak nyanyi
Mak mertua yang suruh hehehe






Wednesday, November 21, 2012

Hidangan di Majlis: Ais krim

Ais krim ni ayahnas sponsor

jenuh jugak mencari

sebelum ni cari jugak yang home made
tapi baru buat keputusan nak hidang aiskrim
so kebanyakkannya semua tak sanggup kerja last minute


untuk harga ais krim homemade ni

RM 150 untuk 300 kon

so tanya sana sini
kat mana ada jual ais krim, kilang ais krim ke

puas fikir
teringat ada member jual masa hari kantin
rupa-rupanya tak jauh kilang ni dari rumah nek kiah
hahaha



kilang WALLS

diaorg kira satu kotak RM 20.50
terpulang kita nak ambil berapa
 300 kon dia kira dalam 19 lebih kot

so kami ambil 25 kotak pelbagai rasa

hehe 
memangs edap pun

diaorang hantar peti ais tu sekali

so senang kerja tinggal nak mencedok je...

dan sambutan memang hangat
ialah bukan kanak2 je suka
kita yang dewasa pun suka




ni dah kali ke berapa makan aiskrim
faiz tu baru selesai makan

Hidangan di majlis perkahwinan : cendol


ada cendol

cendol ni mak saudara yang sponsor

diaorg juga yang tolong hidangkan
gerai paling meriahlah
ramai sedara yang menolong sama menjaganya

memang tarikan utama yang datang
Tapi Memang SEDAP PUN CENDOL MOK TEH Ni





pok teh



 ni lah mok teh yang vogue



Majlis Persandingan 18 Nov 2012

Bila majlis kahwin ni
cuaca yang utamakan

alhamdulilah pagi tu cuaca elok tapi 
dah tengah hari sikit hujan turun

tapi majlis berjalan dengan lancar

ialah bukan mudah nak buat kenduri besar
macam2 nak fikir
layan gambar jelah






Tuesday, November 20, 2012

Majlis Persandingan 17 Nov 2012

masa nak berarak tu hujan

so tak banyak gambar diambil








kami makan kat meja pengantin

yang ni sementara tunggu pengantin bersanding


Majlis Akad Nikah dan inai Besar

Majlis akad nikah ptg jumaat lepas asar

alhamdulilah dengan dua kali lafaz sah sebagai suami isteri

senang hati nek kiah semua anaknya dah selesai....


malam tu pulak kami gi berinai besar


rasanya dah lama ibuayu x ikut majlis macam ni...

dari satu  acara ke satu acara...



nasib baik cuaca x hujan malam tu.....

majlis nikah






 bergambar dengan mak2 sedara



majlis inai besar 
kat melaka ni memang ada bunga api
 
 



Monday, November 19, 2012

Pra Majlis Perkahwinan

Cabaran kali ini



bergelut dgn assigment dan persiapan perkawinan adik lelaki

masalahnya satu je suka buat last minute
kalau buat awal2 mesti tak pening
salah siapa salah sendiri
takpe last semester

itupun nasib baik cuti sek 
so boleh bg tumpuan kat asgmnt

nek kiah macam biasalah 
ajak sana sini
siapa lagi yang dia nak ajak tentulah anak kesayangannya ini hahaha



so hari isnin tu br balik kg
bukan apa rumah nek kiah takde tenet
ibuayu lak x de berukband
alhamdulilah selesai asgmnt
terus tumpu rumah nek kiah

cerita pasal wedding
 
hantaran
kami minta kedai HALIMAH ENT yang gubahkan
(ini kedai mak sedara n menantu dia sama gubahkan)

memang cantik dan kreatif
sapa berminat boleh gi kedainya 
 
di Taman MGBM kat Bacang Melaka
So dua kali gak berulang kat sini sambil 
nek kiah nak beli  bag  yang tak cukup
 
ni antaranya..
 
 
 


 
 






Saturday, November 17, 2012

Burger Bakar Rawang MITC

kali kedua kami ke sini
siapa yg belum pergi kedai ni kat MITC
tapi kali ni duk kat kedai ikan bakar malim

asalnya hujan renyai2
so kami gi jugak tanya
takut dah abis
rupanya stok ada lagi
kerusi luar kena angkat
sebab hujan


so tanya juga ada kerusi kosong ke
bagus adik2 kat situ

layanan tip top
suruh kitaorang gi makan kat kedai bakar malim
nanti diaorang tolong hantarkan

beli 2 ketul makan bertiga

memang kenyang



Thursday, November 15, 2012

Rimau Gedik

 Masa gi kat Mydin 
terpandang ada orang berphotoshoot
faiz pun bila tanya memang berminat
nak baju warna hijau hahaha

pujuk dia lepas beli barang kita ambil gambar

bayaran di rm 20 dapat sekeping gambar 8r
kalau pakia costum yang disediakan tambarh rm10

so faiz pilih baju rimau
tapi bila nak bergambar
uncle tu suruh buat gaya rimau dia tak nak pulak


sebelum print dia suruh kita pilih gambar mana yang kita nak

ada gambar yang dia sedang memikir
ada gambar lentok2
faiz2
pakai baju rimau
tapi dalam hati ada taman
maka jadilah rimau gedik ala2 manja gitu




 


close up sikit




Tema Kasual

Beli baju last minute
tapi berbaloi
lekatlah juga nak dapat hamper

gemok lak nampaknya
(sebenarnya memang gemokkan huhuhu)




antara kami yang menang
hehehe


Jamuan di Holiday Inn

First time pergi hotel ni

ialah hotel berstar2 takde tujuan tak singgah
overall makanannya yang sedap dan suasana yang best
tahniah pada jawatankuasa

bukan senang nak handle ni semua
nak memenuhi citarasa semua orang memang tak boleh


so far ibuayu yang masa datang memang kelaparan
puas hati dengan makanannya...
duduk lak dengan geng yang kuat makan and kuat bercakap
dari mood keletihan terus jadi happy

setahun sekali bergembira berkumpul macam ni

tahun ni tema kasual
tahun depan apa lak ya



jangan marah makan salad dengan petai



disebabkan kelaparan kami ambil kat buffet luar..
so ada hidangan yang takde
termasuklah petai ni
bila masuk kat hidangan dalam
rasa nak nangis
macam2 ada
hahaha
tulah lapar sangat


 
gembira dapat hadiah hamper
sebab apa tunggu ya