CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik..klik

Followers

Wednesday, October 31, 2012

Jamuan Pengawas di Restoran Melayu Melaka

Pagi tu pengawas sekolah yang terdiri
dari Pengawas Sekolah, pengawas PSS dan pengawas SPBT
 pergi lawatan sambil belajar ke bandar Melaka
Pergi dengan dua buah bas

ibuayu tak ikut
nak angkut hadiah dan hamper untuk jamuan

alhamdulilah jadual lawatan mengikut jadual yang ditetapkan

mereka tiba awal sikit dari ibuayu ke tempat jamuan

kami tersekat dengan lalu lintas
hehe

selalunya kalau jamuan kami buat di hotel

tapi kali ni bila ibuayu terbaca pasal Restoran Melayu Melaka ni
tertarik pulak nak buat kat sini
tapi yang uruskan semuanya cikgu Zaiton

Restoran ni memang cantik
kemas, teratur dan bersih
 masa ibuayu tiba tu hujan turun lebat
tak sempat nak melepak kat tepi sungai

kalau sesiapa yang datang ke Melaka ni
memang patutlah singgah ke sini
and
kalau nak buat jamuan pun sangart2 sesuai di sini

kalau ibuayu tunjuk ANTARA makanan yang dihidangkan 
and dengan harga dia jangan ada pulak yang pengsan
memang BERBALOI-BALOI


 sedap betul terung  ni teringat2


tahu ni pun sodap



 ikhlas
taugeh ni sangat rangup
kena lak makan dengan asam pedas  yummy..



yang lain tak payah pujilah
memang sedap
penuh satu pinggan
ambil nasi sikit lauk yang banyak
sambil majlis penyampaian hadiah berlangsung kami makan2 lagi
makanan pun sentiasa ditambah

 










 ada ulam
ada pencuci mulut
tak snap pulak
air sejuk ada 
air panas pun ada

ni sebelum makan




ni  masa makan

 

siap  dah plan
bila ada masa free nanti nak bawak 
keluarga lak...
nak tahu harganya

cuma RM 15
buffet tengah hari
dari jam 12.00 hingga 3.00 petang
lepas tu ada ala carte lak
sampai malam kot
kalau nak tahu dengan lanjut boleh like kat FB restoran ni
or contact

06-2819464 / 06-2829464 / 017-6330977 (NAZREN)

Tuesday, October 30, 2012

Geram bila tengok FB anak like minuman haram

Ini bukan kali pertama 
tapi dah dua kali

kali pertama like air arak jenis kline....
apa tah ejaannya

ptg tadi balik dr jamuan buka Fb
tengok dia like minuman Guinnes

geram betul
terus panggil  fauzan kenapa awak like ni
terus dia kata dah lama dia tak buka fb
dan dia takde like pun
grrrrrrr



sekali lagi rasanya FB dia kena hack...
kalau orang lain tengok 
mesti orang kata kenapa fauzan ni like fb macam ni

macam biasa buka kat profil and bukak semua fb yang dia like
masalahnya fb ni takde senarai pun
so kami buka FB ni
kemudian kami unlike kan


geram betul dengan orang yang tak bertanggungjawab
so sesiapa yang ada ternampak FB ibuayu or sesiapa 
baik kita mesage kat org tu
sebabnya kat tuan tu takde 
kat fb org lain lak yang ada

Monday, October 29, 2012

Semakin nak cuti sekolah semakin sibuk rasanya

Cuti raya hari tu dah pulun key in data nilam

Tinggal dua minggu je lagi seklh
tapi sibuknya hanya kami yg guru je yg paham

jadual ibuayu

Isnin

Settelkan urusan jamuan pengws
kutip duit
order hamper

ptg 
jamuan tahun 6

Selasa

Siapkan ketas kerja
anugerah nilam
dan lawatan belajar

ptg 
jamuan Pengawas
di restoran melayu melaka

rabu

meeting panitia bahasa

khamis pra persaraan guru

jumaat

majlis persaraan sebenar

kalau ada rezeki ibuayu akan kejhr dan trengganu

lawatan pss cemerlang

isnin
5hb nov

anugerah nilam pss

selasa Hari Q

rabu

jamuan staf




mana tak sibuk 

kalah diari menteri



asigment masih menanti


kena kuat iman dan hati

moga semua urusan dipermudahkan

Bertemu jua sanak saudara

Hari Ahad
kami mendapat jemputan mak saudara yg kami panggil mak anjang

ibuayu sempat tiba sebelum bacaan yassin

seronok tengok ahli keluarga dapat berkumpul

adik beradik mak hampir semuanya ada

makanan yg dihidang memang sedap

alhamdulilah bertemu jua dgn sedara mara

kalau x de kenduri ni tak sempat berjumpa

terimas untuk mak anjang and pak anjang 
dgn makanan yg sgt enak





Sunday, October 28, 2012

Ais krim Baskin Robbins

Masa nak kluang
singgah rnr pagoh
plan nak makan nasi ambeng
sekalinya terpandang kedai BR ni
ckp dgn fauzan balik singgah

dah lama sangat tak merasa



beli yg dua scop and ada waffel

balik dr kluang
suruh ayahnas 
berhenti kat rn r pagoh

kami je turun
nak beli Rnr lagi

puas rasa dua hari dpt mkn

yg x puas ialah
kena kongsi....hehe


Saturday, October 27, 2012

Hari Raya Aidiladha

Berkempatan berhari raya di melaka dan kluang


alhamdulilah

ni bersiap balik dr kluang ke masjid tanah

harap jalan x jam

Thursday, October 25, 2012

Salam Aidiladha

Moga tiba dan waktunya
insan kerdil ini akan menjadi tetamu Allah
satu hari kelak

amin....

salam aidiladha

balik kg krubong dulu

ptg sikit mgkn blk johor


Wednesday, October 24, 2012

Lawatan Sambil belajar ke Pulau Pangkor dan Cameron Part 2

Tahun lepas bawa budak sekolah rombongan ke Cameron saja
tahun ni panjangkan sikit langkah kami ke Pangkor dan kemudiannya ke Cameron
pakej kami ambil ni termasuk makan pelajar

Dengan pakej ini rasanya lebih mudah
kami guru pun tak risau dengan murid yang duitnya cepat habis

tahun lepas baru hari pertama duit dah abis
nak makan lagi

kali ni makanan siap dan tempat tinggal kami pun amat selesa

sebelum hari bertolak ni
hati ibuayu risau sangat
mana taknya
dlm 2-3 hari hujan lebat tak berhenti2
hati dipalut rasa bimbang
risau masa naik bas hujan lebat
risau masa gi pangkor kalau hujan
mana nak jalannya
takkan duk kat van je...

Malam bertolak

berkumpul di sekolah jam 10
kami bergerak jam 11
biasalah kanak2 
bukan main meriah dalam bas
bercakap je
kami yg guru pun takdelah nak marah
cuma berpesan jangan seronok sangat

sampai lumut jam 5.00 pagi
mandi dan solat di masjid

dalam jam 7 kami ke jeti

naik feri dan terus ke pulau pangkor
sampai sana kami terus dibawa sarapan pagi

lepas tu baru naik van mengelingi pulau
walaupun tahun lepas dah gi honeymoon dgn ayahnas 
tapi hati masih teruja

gi kota belanda , tokong cina dan round pulau






driver tu tinggalkan kami di teluk nipah selama 2jam
kat situlah ibuayu naik speed bot
rasanya ni first time
harga pun berpatutan 11 org cuma RM 80
banyak tempat yang dipusing
kemudian turunkan kami kat coral island
rasanya kalau berjalan dgn keluarga boleh mandi manda









cantikkan air dan pemandangannya









abis tu barulah kami pulang semula ke jeti dan makan tengah hari di restoran tadi
ibuayu tak tahulah brp hrg makanan tu
tapi dgn udang,ikan sayur memang kencanglah pelajar2

lepas tu baru naik feri semula dan bertolak ke lumut

Tuesday, October 23, 2012

Bercuti ke Beijing


bercuti ke beijing

hehehe

belum ada kesempatan lagi

tapi pemandangan ala2 ke beijing

ni tokong di pulau pangkor

Monday, October 22, 2012

Kesibukan melanda

alhamdulilah...
makin nak cuti seklh makin sibuk

aktiviti besar
ada yang dah selesai

membawa pelajar ke lawatan di pangkor dan cameron

membawa pelajar ke kuiz pengetahuan

utk tugasan utama lain 

mengemaskini data inilam


semoga diberi kesihatan 
yang baik untuk 
tugas2 ini

ce teka mana satu ibuayu




Friday, October 19, 2012

Lawatan Sambil Belajar Pangkor dan Cameron

Bergerak malam ni 
seklai lagi membawa rombongan pelajar

untuk tahun ni dah pergi sekali dengan nek kiah


tahun lepas gi Cameron dengan pelajar
pergi Pangkor honeymoon dengan ayahnas

so kali ni pergi dengan dua bas....
harap2 tak hujanlah hendaknya




Adam Hawa Episod 32

Terjaga macam biasa 4 pagi
on internet kat hp
tak dapat 
malam tadi hujan ayahnas dah tutup internet
so malas nak bangun gi on

yang ayahnas lak sedar si isterinya terjag
soalan maut
tak tengok adam dan hawa ke

hahahaha

pagi tu layan sambil bersiap ke sekolah
sambil jemur baju
siap letak hp kat atas motor....
kalau nak tengok khusyuk2 memang tak sempat

am macam dah malas nak pujuk ain

tapi sebab dah tahu ending cerita taklah frust sangat

Thursday, October 18, 2012

Adam dan Hawa Episod 31

Kalau tak penuh separuh
kalau tak pun sukulah

cian am mengharap kasih sayqng qin

jumpa je gaduh

aduhai keras ain ni

Wednesday, October 17, 2012

Hari KoKurikulum Sekolah

Esok hr koku
mula operasi jam 8 hingga 4 ptg

mengharapkan hujan akan berhenti

agar esok terbit mentari menyinari

semoga semuanya berjln lancar
amin

Adam dan Hawa Episod 30

Keras betul hati dan kepala ain

terasa lambatnya episod kali ini

bab ain dgn am
pun takde



Monday, October 15, 2012

Adam dan Hawa Episod 29

Macam orang bercinta lak
bukan Adam dan hawa je
tapi ibuayu
yang tak sabar menunggu isnin 
nak tonton cerita ni


suka tengok ain dengan selendangnya
mula2 dulu tengok dia memang rasa cam tak lawa je
makin lama makin cantik pulak





Sakit hati

kita ni kalau pentadbir tanya

bukan main lagi cover kawan2


tapi bila projek kita org x support

sakit hati gak


bukan semua


adalah orangnya


penat lelah kita dia tak tahu

janji kerja dia yg mesti selesai


grrrrrrrr

Sunday, October 14, 2012

Projek Faiz

Tengah cari bahan
tiba-tiba terperasan 
gambar faiz masa kecik2


step by step pulak tu

tolak tudung saji ibu masuk ke dalam bilik
 




tolak lagi sampai ke katil

 sampai tempat di tuju


 

 masukkan sebelah kaki

berjaya masuk kedua belah kaki
 

imbangkan badan


yahoo
boleh berlayar didalam perahu

Saturday, October 13, 2012

Projek Memikat Suami

Rasanya utk yg kahwin 
atas dasar suka sama suka
nak pikat suami kerja senang

tapi bg yg dijodohkan
ibu bapa or kawin terpaksa

tentu susahkan nak pikat suami

so bacalah buku ni 
memang best

ada lucu
ada geram 
ada sedih


walaupun ibuayu kahwin suka sama gatal
hehe

rasanya kena ikut juga
tips yg ada kat buku ni


Friday, October 12, 2012

Adam dan Hawa Episod 28

Ada tanda-tanda
hati ain menerima am

geram pulak tgk si johan tu

eeeee

Thursday, October 11, 2012

Adam dan Hawa Episod 27

Berjaga hingga 1 pagi
menunggu rezeki
dailymotion upload episod 27 ni

dah nak balik msia

kalau ikut novel
masa kat msia ni diaorg dah mula berbaik2...



Wednesday, October 10, 2012

Adam dan Hawa Episod 26

tak sempat nak tengok awal..

so masa bersiap nak gi sekolah
masa tu lah on  hp

tak kisahlah kecik pun takpe




janji dapat tengok and dengar suara

Tuesday, October 9, 2012

Genap Satu keluarga ke klinik

Semalam ada tulis kisah kami ke klinik

Petang tadi ibuayu ada LDAP
so fauzan lepas sekolah kenalah tunggu di bilik guru
selesai LDAP dalam jam 5 ptg

sampai kat bilik guru fauzan mengadu perut dia sakit
pening kat sekolah

aduhai sorang lagi sakit
terus kami ambil faiz kat rumah mak enon
then baru bawa fauzan ke klinik
sah fauzan sebenarnya demam
tekaknya pun merah


dia dapat MC untuk esok
tapi tengoklah dulu kalau sihat gi lah juga ke sekolah

so malam tadi kami sekeluarga
makan BUBUR + Siakap Stim

semoga cepat sembuh

Adam dan Hawa Episod 25

Antara dialog yang best and kelakar

hawa: 
kita nak bincang pasal apa lagi ni

Am:
ceita pasal kitalah..takkan pasal monyet atau pokok


hehe

bestnya

yang tak best geram dengan perangai degil ain tu


Bila 3 sekali jumpa doktor

Asalnya faiz yang demam

sebab itu kami ke klinik

ibuayu tumpang sekali

dah rasa badan dua tigahari ni tak sedap

rupa2nya ,

tekak ibuayu dah bengkak and merah

dapat ubat utk tekak and antiobiotik

ayahnas pulak lepas tu

bukan sakit apa

urat kat bawah lutut dia bengkak

doktor memang bagi ubat

tapi ubat yang UTAMA 

kena rehat seminggu

hehe

harapnya kami semua beransur baik


Saturday, October 6, 2012

Bila suami sibuk


Hari Sabtu yg memang rasa cuti

itupun bersebab

sebabnya ayahnas sibuk

sekolah dia ada perkhemahan
and petang tu dia ada bola di Senawang

so ibuayu dok rumah
dengan anak2

kalau tak akal ni panjang je

nak ajak jalan2

jadinya mood 
memasak memanglah ada....


menu hari ni

asam pedas pari


Thursday, October 4, 2012

Adam dan Hawa Episod 24

Tak sabar nak tengok

dahlah sebelum ni dpt tengok hawa kat madinah

episod ni diaorg  nak gi ke Mekah pulak
memanglah suka tengok cerita ni sebab jalan cerita dan pelakon
tapi bila berlakon kat Mekah hati ni lagi meronta2 
nak tengok

bilalah ada rezeki untuk ke sana
moga dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan

amin

Pra Pembentangan Kolokium

Dah dua hari berkursus di BTP Melaka

kami membuat persiapan untuk pembentangan sebenar

yang kemungkinan pada 31 Oktober ni

Sebenarnya kerja kumpulan ni dari tahun lepas

bermula dengan perancangan Modul
kemudian awal bulan 2 kami buat rakaman video

dan dua hari ni kami murnikan hasilnya pulak

gabungkan  video dalam power point

ni ahli kumpulan kami berlima 

kak izan je takde dia yang ambilkan gambar


dia kat bawah ni sebab dialah
yang akan membentangkannya nanti
dihadapan 300 orang



kalau kena ibuayu harus pengsan jap
hehehe

Wednesday, October 3, 2012

Adam dan Hawa Episod 22

Jenuh menanti episod 21 ha
ri ni

akhirnya dapat tengok juga
tapi dah pkl 8 malam

sabar2

tengok sampai tak perasan suami panggil
hehehe
sabar ya abang

mana nak dengar

tengok kat laptop pakai ear phone
tengok kat sini

www.ezany-kun.com
luruh jantung tengok adam terjumpa ain di airport
sabar2
episod 22 ni ain nak gi umrah...
mengikut buku dia akan jumpa am di Makkah

sabar2...
hehe..
tapi satu episod demi episod mcm slow je

ialah kita yang tengok ni sebenarnya x sabar

Tuesday, October 2, 2012

Hotel The Tree Boutique Shah Alam



Kami ambil family Room
ikut harga 168 ++ rasanya 
lepas tu dapat diskaun 10% sebab kakitangan kerajaan

bilik dia macam baru
bersih pun bersih
tapi cuma sempit sikit je
nak solat pun sempit

tapi kalau ikut kami harga dia macam mahal sikitlah
dengan saiz bilik dia










toilet dia besar dan bersih